GAİN, izleyicilerini yeni yılda yeni film seçkisiyle buluşturuyor. Prestijli yönetmenlerin imzasını taşıyan ödüllü filmler, dev isimleri bir araya getiriyor. Romantizm, müzik, dram, aksiyon ve çok daha fazlası, dünyanın farklı ülkelerinden unutulmaz hikâyelerle, GAİN’de dijital ekrana taşınıyor. 

GAİN’DEN YENİ YABANCI FİLM SEÇKİSİ

THE GENTLEMEN 

Lock, Stock and Two Smoking Barrels, Snatch ve RocknRolla gibi unutulmaz filmlerin yönetmeni Guy Ritchie, 2020 yapımı The Gentlemen’da aksiyon, suç ve komediyi yine kendi tarzında harmanlıyor. Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Colin Farrell ve Hugh Grant’ın yer aldığı yapım, Amerikalı bir adamın Londra’daki son derece kârlı marihuana imparatorluğunu satma hikâyesini anlatıyor. 

OUR FRIEND 

Gabriela Cowperthwaite imzalı, dram ve müzikal türündeki Our Friend, bir çiftin hayatlarını değiştiren bir haber aldıktan sonra, en yakın arkadaşlarından beklenmedik şekilde destek bulmalarını ve bu durumun hayatlarında yarattığı derin etkileri konu ediliyor. Filmde Dakota Johnson, Jason Segel, Gwendoline Christie ve Casey Affleck gibi başarılı oyuncular yer alıyor. 

THE PEANUT BUTTER FALCON 

Tyler Nilson ve Michael Schwartz’ın ilk yönetmenlik denemesi olan yapım; macera, komedi ve drama türlerini bir araya getiren bir yol filmi. Güreşçi olma hayalini gerçekleştirmek için evden kaçan Zak’in başından geçenler, izleyiciye dokunaklı ve dürüst bir dostluk hikâyesi vaat ediyor. Filmde adeta yıldızlaşan Shia LaBeouf’a Dakota Johnson, Zack Gottsagen ve Bruce Dern eşlik ediyor. 

THE PROFESSOR AND THE MADMAN 

Mel Gibson, Sean Penn, Natalie Dormer ve Matthew Goode’nin yer aldığı dram türündeki film Farhad Safinia imzasını taşıyor. Gerçek bir hikâyeye dayanan filmde, 19. yüzyılın ortalarında Oxford İngilizce Sözlüğü’nü derlemeye başlayan Profesör James Murray ile  sözlüğe 10.000’den fazla kelime için katkı yapan ve bu süreçte zanlıların kaldığı bir akıl hastanesinde tedavi gören bir doktorun öyküsü anlatılıyor.

I'M YOUR MAN 

Berlin Uluslararası Film Festivali dahil pek çok festivalden ödülle dönen Maria Schrader imzalı Almanya yapımı filmde, romantik komedi ve bilim kurgu türleri iç içe geçiyor. Araştırmalarına fon sağlamak için sıra dışı bir deneye katılma teklifini kabul eden bir bilim insanının, onu mutlu etmek için yaratılmış insansı bir robotla üç hafta boyunca yaşadıkları anlatılıyor.

FORCE MAJEURE 

The Square ve Triangle of Sadness ile Cannes Film Festivali’nde iki kez Altın Palmiye’ye layık görülen, başarılı İsveçli yönetmen Ruben Östlund’dan bir diğer bol ödüllü film… 2014 yılında “Turist” ismiyle gösterime girdiğinde tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de büyük ses getiren Force Majeure ele aldığı konuyla oldukça tartışılmış ve ses getirmişti. Fransız Alplerinde tatil yapan bir ailenin korkunç bir çığ felaketi sırasında ve sonrasında yaşadıkları anlatan, dram ve komedinin iç içe geçtiği film nefes kesen görüntüleri ve orijinal hikâyesiyle halen konuşulmayı sürdürüyor. 

THE TRUTH 

Altın Palmiye ödüllü Japon yönetmen Hirokazu Koreeda’dan, Catherine Deneuve, Juliette Binoche ve Ethan Hawke’un başrollerini paylaştığı unutulmaz bir hikâye… Fransa-Japonya ortak yapımı dram türündeki filmde, ünlü bir aktris olan Fabienne ile senarist kızı Lumir’in, aktrisin anılarını anlattığı otobiyografi kitabının ardından yaşadığı fırtınalı yüzleşme anlatılıyor. 

THE WAR WITH GRANDPA 

Tim Hill imzalı aile komedisi türündeki film Robert De Niro, Christopher Walken ve Uma Thurman gibi dev isimleri bir araya getiriyor. Film, en sevdiği odayı büyükbabasıyla paylaşmak zorunda kalan Peter’ın, odayı geri almak için ona savaş ilan etmesiyle patlak veren olayları konu alıyor. 

Editör: MURAT ÖZER