CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Devlet taşeron çalıştırmaz, devlet sigortalı, kadrolu işçi çalıştırır. Onlar 'Nasıl olur da bunlara kadro vermeyiz' diye formül arıyorlar. Hepsini halledeceğiz" dedi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Sivas'ta konakladığı otelde sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile bir araya geldi. Basına kapalı toplantının ardından Kılıçdaroğlu'nu otel önünde Karayolları 16'ncı Bölge Müdürlüğü'nde çalışan taşeron işçiler karşıladı. 

İşçilerin kadro talebi üzerine Kılıçdaroğlu, "Kadroyu hak ediyorsunuz. Sesinizi dillendireceğim, her yerde söyledim, yine söylüyorum. Devlet taşeron çalıştırmaz, devlet sigortalı, kadrolu işçi çalıştırır. Dolayısıyla hakkını da teslim eder. Öyle mevsimlik şudur, budur değil. Daha önce kadro talebinde bulunan taşeron işçiler vardı. Onlarla ilgili tam 3 yıl mücadele ettim, kadrolarını aldılar. Sizler için de mücadele edeceğim. Sadece Karayolları'nda değil, Sağlık Bakanlığı ve diğer alanlarda da çalışan çok sayıda taşeron işçisi var. Hepinizin sendikalı olmasını isterim. Hepinizin hak sahibi olmasını isterim. Her birinizin bir gelecek endişesi taşımamasını isterim, bunun mücadelesini vereceğim. Hiç endişe etmeyin. Onlar 'Nasıl olur da bunlara kadro vermeyiz' diye formül arıyorlar. Hepsini halledeceğiz, hiç endişe etmeyin" dedi.

​Konuşmasının ardından taşeron işçilerle fotoğraf çektiren Kılıçdaroğlu, Yozgat'a gitmek üzere kentten ayrıldı. (DHA)

SİVAS'IN ARDINDAN YOZGAT'TA KONUŞTU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Bahadın Belediyesi Başkanı Yurtseven Bozdemir'i makamında ziyaret etti. Daha sonra belediye binası önünde halka hitap eden Kılıçdaroğlu, beldede bulunmaktan son derece mutlu olduğunu söyledi.

Siyasette zaman zaman tartışmalar olduğunu, ancak kendisinin tek hedefinin huzur içinde bir Türkiye olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Bir şeyden emin olmanızı isterim, bu kardeşinizin tek hedefi var; güzel bir ülkede 85 milyonun huzur içinde yaşamasıdır. Tek amacım budur; bu amaç için çalışıyorum. Eleştiriler olur, meydan okumalar olur, hiçbir endişeniz olmasın. Bay Kemal hiçbir mücadeleden bir adım bile geri adım atmaz, hiç merak etmeyin. Cesareti olanlar, yüreği olanlar, karşımıza çıkar. Onların televizyon kanalları var, gazeteleri var. Ne istiyorlarsa; istiyorlarsa yalnız, istiyorlarsa bakanlarıyla, istiyorlarsa danışmanlarıyla, istiyorlarsa yandaşlarıyla hep beraber çıksınlar. Bu kardeşiniz tek yürek çıkacaktır; yürekliyiz, endişeniz olmasın. Sizin için, bu ülkenin 7'den 70'e bütün evlatları için, gençleri için, yaşlıları için çalışıyorum, çaba harcıyorum, sadece ben değil; milletvekili arkadaşlarım da aynı şekilde büyük çaba harcıyor. Onlar da mücadele ediyorlar. Yaşlısıyla, genciyle, kadınıyla, kızıyla herkesle ama herkesle dost olmak, kardeş olmak, beraber olmak, ortak mücadele etmek için mücadele ediyoruz. Bu mücadelemiz inşallah sizlerin desteğiyle son bulacaktır" dedi.

'MUTLAKA İKTİDARI KUCAKLAYACAĞIZ'

Seçim zamanında mutlaka sandığa gidilmesini isteyen Kılıçdaroğlu, "Tek isteğim var; seçim geldiği zaman sakın ola ki, 'Ya boşverin sandığa gitmesek de bir şey olmaz, bir oydan bir şey olmaz' demeyeceksiniz. Hepiniz ama hepiniz sandığa gideceksiniz, oylarınızı kullanacaksınız, seçim sonuçlarına bakacaksınız. Sandık görevlileri görevini yapıyor mu, yapmıyor mu? Onlara da bakacaksınız. Sandık görevlisi görevini yapmıyorsa; il başkanımız burada, ilçe başkanımız burada, onlara da söyleyeceksiniz. Herkes görevini yapacak, sandıklara sahip çıkacak, oylara sahip çıkacak. Şöyle bir endişe yaratıyorlar; efendim işte bunlar şunu yaparlar, bunu yaparlar, ayak oyunları yaparlar. Hiçbir oyun bize sökmez; en büyük güç millettir, halktır ve mutlaka iktidarı kucaklayacağız" diye konuştu. Konuşmasının ardından Bahadın Yaşlı Bakım Merkezi'ni ziyaret edip, yaşlılara çiçek veren Kılıçdaroğlu, daha sonra kent merkezine geçti. Kılıçdaroğlu, burada basın kapalı toplantıda STK temsilcileri, kanaat önderleri ve muhtarlar ile bir araya geldi. (DHA)

Bu haber DHA’nın abonelerine gönderdiği içerik doğrultusunda yayınlanmıştır. haberchannel.com editörleri bu habere herhangi bir editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.

Editör: MURAT ÖZER