CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "Tek görevim bu ülkeye huzurun gelmesi bereketin gelmesi. Bunlar parayı nereden bulacak diyorlar. Türkiye zengin, güçlü bir ülke. Yeter ki kaynaklar doğru dürüst harcansın" dedi.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ardahan PTT kavşağındaki miting alanında düzenlenen 'Millet Buluşması'nda halka hitap etti. Miting programında Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, CHP'nin Ardahan milletvekili adayları Özgür Erdem İncesu, Asım Karabacak yer aldı.

‘ÜLKEYE ADELETİ GETİRECEĞİM’

Mitingde belediye başkanlarından sonra vatandaşlara hitap eden Kemal Kılıçdaroğlu, "Hiç endişe etmeyin, Ardahan olduğu sürece, Ardahan serhat şehir ayağa kalktığı sürece, bu ülkeye hakkı da hukuku da adaleti de mutlaka getireceğim. Adalet sadece Ardahan'a değil, Türkiye coğrafyasına gelecek. Adaleti sadece mahkeme salonlarında değil, yolda, tarlada, fabrikada her yerde arayacağız. Çalışan için de adalet ev kadını için de adalet, sınava girenler için de adalet. Her şey için adalet. Çünkü yüce yaradan dünyayı adalet üzerine inşa etti. Adaleti ya getireceğiz ya getireceğiz" diye konuştu.

‘HALKA ÇALIŞACAĞIM’

İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarıyla Türkiye'ye hizmet edeceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"İstanbul ve Ankara'ya hizmet ediyorlar. Şimdi onlarla bütün Türkiye'ye hizmet vereceğiz. Hiçbir ayrımcılık yapmayacağız. Bizim kitabımızda ayrımcılık yoktur. Her insanımızın başımızın üstünde yeri vardır. Büyük beklentileriniz var biliyorum. Ardahan'da bir değişim oldu. Ardahan'ın terminali bile yoktu. Şimdi terminaliniz var mı, belediyenin bütün araçları kiralıktı. Dünyanın parasını ödüyorlardı. Şimdi belediyemizin araçları var mı? Demek ki parayı yerinde kullanırsanız, kul hakkı yemezseniz, halka hizmeti hakka hizmet gibi görürseniz Ardahan’ı da kalkındırır, Türkiye'yi de kalkındırırsınız. Bunu yapacağız. Şimdi engel çıkarmak istiyorlar. İstedikleri gibi engel çıkarsınlar, biz bu ülkenin halkına, 85 milyona güveniyoruz ve sizin için çalışacağız, mücadele edeceğiz. Gençler biliyorum bazen KPSS'yi kazanıyorsunuz mülakatta eleniyorsunuz, onu kaldıracağım. Orada da adaleti getireceğim. Sınavı kazanacaksınız, her biriniz göreve başlayacaksınız. Kadınlar sizin de derdinizi biliyorum, bir sosyal güvenliğiniz yok. Primsiz aile destekleri sigortasını getireceğim. Hiçbir çocuğun yatağa girmediği, huzurun bereket dolu düzeni getireceğiz. Kimse kimseye olmayacak. Her kadının sosyal güvencesinin temeli devlet olacak. Devlet yanınızda olacak. Devlet sizi birilerine muhtaç etmeyecek. Dışarıdan et getiriyorlar, canlı hayvan getiriyorlar, arpa, yulaf, mısır getiriyorlar. Allah aşkına bu ülkenin ovaları, tarlaları yok mu, çalışan insanları yok mu? Hepsi var, onlar 5'li çetelere çalışıyorlar, ben halka çalışacağım. 5'li çeteler deyince onlara milyar dolar aktardılar. 418 milyar doları aktardılar. 418 milyar doları söke söke alacağım ve halka vereceğim. Ben sizlerden bir şey istiyorum. Sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyun, oyunuzu öyle kullanın. Kul hakkı yiyene oy vermeyin. Buranın kentleri büyük kentlerin varoşlarında asgari ücretle iş bulabilir miyim? diye uğraşıyorlar. Herkesin kazandığı, ürettiği alın terinin değer bulduğu düzeni oluşturursanız hiç kimse büyük kentlerin varoşlarına gidip asgari ücretle iş bulma arayışına girmez. Herkes bulunduğu yerde karnını doyurarak huzur içinde yaşayacak. Herkesin işi, geliri olacak. Hedefimiz bu, onlar paraları 5'li çeteler yandaşları için harcıyorlar. Bay Kemal vatandaşı için harcayacak. Staj mağdurlarının sorunlarını biliyorum. Onu da çözeceğim. Hiç endişe etmeyin. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında 100 bin öğretmenin atamasını yapacağım. Endişe etmeyin, köy okullarının tamamını açacağız."

ÖZEL EKONOMİ BÖLGESİ

Ardahan'a Sahara Tüneli ve Doğu Ekspresi konusunda söz veren Kılıçdaroğlu "Çiftçi kazanacak, üretici kazanacak. Bütün köylerde bir veteriner bir öğretmen olacak. Hayvanlarınızın aşısı hiçbir ücret alınmadan yapılacak. Dediğim gibi tek görevim bu ülkeye huzurun gelmesi, bereketin gelmesi. Bunlar parayı nereden bulacak diyorlar. Türkiye zengin, güçlü bir ülke. Yeter ki kaynaklar doğru dürüst harcansın. Bu bölgeyi özel ekonomi bölgesi ilan edeceğiz. Erzurum'dan başlayıp Kars, Ağrı, Ardahan, Iğdır'ı kapsayan bölgeyi özel ekonomi bölgesi, tarım ve hayvancılık bölgesi olacak. Tarım ve hayvancılığa dayalı büyük sanayi entegre tesisler kurulacak. Kafkasların ve Orta Doğu'nun yıllık et ihtiyacını karşılayacak. Kafkaslar ve Orta Doğu'nun yıllık et ihtiyacı 25 milyar dolar. Bu pazarın en güçlü aktörü olacağız. Bunu planladık. Özel ekonomi bölgesi olarak yaptığımızda bunu göreceksiniz. Bu bölgenin nasıl büyüdüğünü, kalkındığını göreceksiniz. Bu bölgede kişi başına gelirin nasıl arttığını, huzur içinde çalıştığını göreceksiniz. Bu düzenin değişmesini istiyor musunuz? Bu harami düzeninin değişmesini istiyor musunuz? Yoksulluğun bitmesini istiyor muzunuz? Her evde huzurun bereketin olmasını istiyor musunuz? Üretenin kazanmasını istiyor musunuz? O zaman hep beraber sandığa gideceğiz. Sandığa giderken bir kişiyi de yanınızda götüreceksiniz. Geçen seçimlerde AK Parti ya da MHP'ye oy vermiş kardeşinizi ikna ederek sandığa gideceksiniz. Ona diyeceksiniz ki; Türkiye'nin değişime, huzura, kucaklaşmaya ihtiyacı var. Türkiye'nin adalete, huzura ihtiyacı var diyeceksiniz. Söz mü?" ifadelerini kullandı.

YAVAŞ: BU AYIN TERÖRİSTİ DE KASAPLAR

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da "Seçim geldiği zaman nedense 'Devletin bakası' sözleri gündeme giriyor. Seçim yokken bir şey yok. Asıl beka nerede, tehlike nerede biliyor musunuz? İşsizlik aldı başını gidiyor, fiyatlar aldı başını gidiyor. Hiçbir esnaf sattığı malın yerine yenisini koyamıyor. Mülteci konusu bütün Türkiye'yi sarmış, kiralar yükselmiş, bunun önüne geçen yok, evlerde boşanmalar artmaya başladı. Asıl beka sorunu budur. Aileyi tehlikeye atan budur. Alıştık biz her seçim terörist oluyoruz. 2019'da pazarcılar teröristti, geçen yıl marketçiler teröristti, şimdi rekabet kurumu kasaplarla ilgili inceleme başlatmış. Bu ayın teröristi de kasaplar" diye konuştu.

‘BU AYRIMCI DİL BİTECEK’

Artık bu ayrıştırıcı ve nefret dilinden bıktıklarını belirten Yavaş, "Biz Ankara'da hiç bir Allah'ın kulunu ayırmadan eşit şekilde hizmet ediyoruz. Bu iktidardan duyuyoruz, 'Bunlar gelirse yönetemez, ülke bölünür. Oy veren terörist. Bıktık. Allah aşkına iyi bir Müslüman'ın ağzından bal damlar. Kötü bir şey söylemez, hakaret etmez, nefret sözleri söylemez, herkesi kucaklar. Seçimden sonra rekabet değil devletin başı olarak herkese eşit hizmet ekmek zorundasınız. Sayın Cumhurbaşkanı 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda meclisteki sayısı azdı. Kendisine hiç kimse engel olmadı. Millet ittifakı dendiğinde bunlar illet, zillet ittifakı diyorlar. Sanki biz uzaydan geldik, anlamıyoruz. Bu dil neyin nesi böyle. Biz seçimi kazanacağız asla ve asla zafer kazanmış olmayacağız. Çünkü karşımızda düşman yok. Sayın Cumhurbaşkanımız inşallah Çankaya Köşküne oturacak ve bu ayrımcı dil bitecek. Bu memleket ayrıştırıcı dilden kurtulduğu andan itibaren baharla birlikte bütün Türkiye'ye huzur gelecek, bereket gelecek" dedi.

İMAMOĞLU: OYLAR TAVAN YAPACAK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise konuşmasında oylara talip olduklarını belirtti. İmamoğlu, "15Mayıs'tan sonra bu görüşmemizi sıklaştırmak ister miyiz? Sıklaştırmak sizin elinizde. Ne yapacağız, oylarımız tavan yapacak, sandıklar patlayacak. Milletvekili adaylarımız Özgür Beyi ve Asım Hocayı size emanet ediyoruz. Hep birlikte Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde yeni bir başlangıç yapacağız. Bizim için aynı zamanda üretim, çözüm ve icraat demek. İnsan ayırt etmeden sık sık yeni açılışlarda buluşmak demek. Temel atma törenlerinde buluşmak demek. Yeni hizmetler, desteklerle Ardahan'ı hak ettiği yere biz götüreceğiz" ifadelerini kullandı.

‘DÜNYANIN EN GÜZEL KENTLERİ HALİNE GETİRECEĞİZ’

Ekrem İmamoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı adayı ve ülkemizin 13'ncü cumhurbaşkanımızın bize emanet ettiği kentleri dünyanın en güzel kentleri haline getireceğiz. Doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine son 20 yıldır yaşamın kötüleştiği, insanların fakirleştiği alanlara dönüştü. Biz bunu sona erdireceğiz. Bu ülkenin kaynaklarını 86 milyon insanımıza ayıracağız. Bir avuç insana değil. Bir avuç insanın dönemi bitsin mi 86 milyon insanın dönemi başlasın mı? İşte fırsat sizin elinizde, oyunuzda. Hakkı yenenler kıymeti bilinmeyenler 86 milyon insanımız iktidar olacak. Hep birlikte iktidar olacağız. Türkiye'yi iki koldan ayağa kaldıracağız. Hem ülke ayağa kalkacak hem de bütün şehirlerimiz. Devlet tecrübesi, devlet aklına sahip cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde devletimiz hızla toparlanacak. Bir kişinin konuştuğu değil, 86 milyon insanın istediği olacak. Yollarınız, tünelleriniz bitecek, hiç endişe etmeyin, ekonomide, eğitimde, sağlıkta çok büyük adımlar atacağız. Ülkemizin her tarafını bolluk ve bereketle kaplayacağız" dedi.

‘86 MİLYONU GÖNÜLDEN DİNLİYORUZ’

İyi bir ekip olduklarını ve devlet yönetimini de şehir yönetimini de bildiklerini söyleyen İmamoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çok güçlü bir kadromuz var. Vatandaşı gönülden dinleyen 86 milyon insanın gözüne sevgiyle bakan, özen gösteren Atatürk'ün gözlerine bakar gibi bakan yöneticileriz. 14 Mayıs'tan sonra Mansur Başkanımız anlattı. Ankara ve İstanbul'da çok büyük bütçeleri yönettik, birçok bakanlık, devlet kurumunun daha büyük bütçelerini yönettik. Dört yılı aşkın süredir gözleri bizlerin üzerinde. Uydurma davalar açıyorlar. Hakkımızda mahkumiyet kararı verecek kadar partizan davranıyorlar ama ne bulabildiler, hiçbir şey. Biz temiz, ahlaklı bir dürüst yönetimi sergiliyoruz. Meclisi de ihaleyi de halkın gözü önünde yapıyoruz. O sayede İstanbul'da ve Ankara'da her yerde bolluk ve bereket var. Bizden önceki yönetimden daha fazla sosyal yardım yapıyoruz, metro yapıyoruz. Onların yarım bıraktıkların aldık, yaptık ve bitirdik, vatandaşımızın hizmetine açtık. 15 Mayıs'tan sonra sadece İstanbul, Ankara, İzmir'de ve Mersin'de değil memleketin bütçesine bereket gelecek. Bir kişinin bile ahlakından, dürüstlüğünden şüphe duymadığı erdemli, hak, hukuk ve adaletin temsilcisi 13'ncü cumhurbaşkanımız geliyor. Sayın Kılıçdaroğlu geliyor. Halkı en yararlı doğru bütçe yönetimi ile ayağa kaldıracağız. 14 Mayıs'ta 86 milyon insanımızın vicdanı galip gelecek. 'İstanbul'u kaybeden Türkiye'yi kaybeder', 'İstanbul'u kazanan Türkiye'yi kazanır' dediler. Hayatlarında ilk kez doğru söylediler. Evet, Türkiye kazanacak ama bizim iktidarımızda Türkiye kazanacak" dedi. (DHA)

‘YAPACAĞIMIZ ŞEY İKTİDARI DEĞİŞTİRMEK’

CHP Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ardahan mitinginin ardından Kars’a geçti. Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitingde vatandaşlara hitap eden Kılıçdaroğlu, alandaki 'Kars'a da bahar gelecek mi' yazılı dövizi fark edip, “Diyor ki Kars'a da bahar gelecek mi? Evet Kars'a da Türkiye'ye de dünyaya da bahar gelecek. Getireceğiz baharı. Beraber yaşamayı, birlikte yaşamayı birbirimize saygı göstermeyi, kimseyi kimliğinden ötürü ötekileştirmemeyi, saygı duymayı, insanı insan olarak kabul edip hizmet etmeyi, ayrımcılık yapmamayı temel ilke olarak kabul edip bunu adalet içinde yerine getireceğim. Size sözüm sözdür. Türkiye'nin de Kars'ın da kaderini beraber değiştireceğiz. Son 5 yıla göre geliriniz düştü mü, hayat pahalılığı arttı mı? Pazara çıkamıyorsunuz, sorunlarınız var. 5- 10- 15 yıldır bizim sorunlarımızı çözemediler. Bizi birbirimize neredeyse düşman haline getirdilerse yapacağımız şey değiştirmek. İktidarı değiştirmek, daha ahlaklı, daha temiz iktidarı getirmek hepimizin ortak görevidir" dedi.

‘KAYYUM UYGULAMASINA SON VERECEĞİZ’

Devlette liyakatı sağlayacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, “İşi ehline vereceğiz. Bunu yaparsanız bir devleti devlet yapmış olur, büyütmüş olursunuz. Bu ülkenin her karış toprağına demokrasiyi getireceğiz, düşünceyi ifade özgürlüğünü, huzuru, barışı getireceğiz. Demokrasinin önündeki en büyük engel kayyum uygulamasına da son vereceğiz" diye konuştu.

‘HERKESİZ KAZANDIĞI BİR TÜRKİYE İNŞA EDECEĞİZ’

Ardahan'daki mitingden sonra yaptıkları saha değerlendirmesinde emeklilerin 'Kılıçdaroğlu, hiç emeklilere vereceği 15 bin liradan söz etmedi, acaba vaz mı geçti' diye sözler söylediklerini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Hiç vazgeçer miyim? Ağzımdan çıkan söz yerine getirilecektir. 2015'ten itibaren bütün emeklilere en az asgari ücret kadar ikramiye ödenmesini istedim ve savundum. Vermediler. Emekliye zam yaptık diyorlar. Kişinin emekli olması ne demektir? Kişinin emekli olması, 'ben çalıştım, ürettim, alın teri döktüm, sigorta pirimi ödedim. İnsanca yaşayacağım bir aylık verin demektir. Emekliye bu aylığı vermiyorsun bari Ramazan, Kurban Bayramı’nda torunları, çocukları, gelecek, ellerini öpecek. Birer asgari ücret tutarında ikramiye verin dedim, şimdi de vermediler. 14 Mayıs'ta sandığa gideceksiniz, oyunuzu kullanacaksınız, demokrasi getireceksiniz. Bay Kemal'i Cumhurbaşkanı seçeceksiniz. Kurban Bayramı’nda gideceksiniz bankaya 15 bin lira ikramiyeyi göreceksiniz. Ananızın ak sütü gibi helal parayı çekeceksiniz bayramda harcayacaksınız. Emekliye para verince kim kazanır? Emekli kazanır, esnaf kazanır, esnafın yüzü güler. İnsanlar huzur içinde olur. 'Devletim bana sahip çıktı' der. Biz havadan para vermiyoruz, onun yıllarca çalışıp Türkiye'yi büyütmesi kalkınmasının hakkını ona teslim ediyoruz. Herkesin hakkını, hukukun teslim ederseniz o zaman bu ülkede adalet var demektir. Herkes için adaleti getireceğiz. Atama bekleyen öğretmen kardeşlerim, okudunuz üniversiteyi bitirdiniz ama yeteri kadar atama yapmıyorlar. Size Bay Kemal'in sözü var. Cumhuriyetin 100'üncü yılında 100 bin öğretmen ataması yapacağız. Bütün köy okullarını açacağız. Köylerde öğretmen, veteriner, ziraat teknisyeni, mühendis olacak. Köylerde doğal olarak imam olacak. Köyün rengini, havasını değiştireceğiz. Eğer orada hayvancılık yapılıyorsa çalışan, üretene hizmet edecek, hayvanının aşısını yapacak. Eğer tarım yapılıyorsa, toprak analizlerini yapacak. Hangi ürünün ekilmesi gerekir, ne kadar kar gelir elde edecek bunların hesabını yapacak. Herkesin kazandığı, kimsenin zarar etmediği güzel bir Türkiye'yi inşa edeceğiz."

‘HEP BERABER EMEKLİ EDECEĞİZ’

Yapacaklarını anlattığı zaman kendisine 'parayı nereden bulacaksın' sorusunun sorulduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “5'li çeteye para var, emekliye gelince yok. 5'li çeteye dolar, avro var, çiftçiye, üreticiye gelince para yok. Nereden bulacaksın. 27,5 yılım devlette geçti. Bütçe nasıl yapılır, tasarruf nasıl yapılır, ekonomi nasım yönetilir bilirim. Çok sayıda başbakanla çalıştım, bunlar gibisini hiç görmedim. Saraylara oturmuşlar diyorlar 'burada herkesin karnı doyuyor. Türkiye'de de herkesin karnı doyuyor' Onları, sarayda olanları hep beraber emekli edeceğiz, göndereceğiz. Bay Kemal'in gideceği yer Çankaya'dır. Sizin oylarınızla Çankaya'ya gidilecek mütevazi bir insan gibi savurganlık yapmadan, hak hukuk yemeden, adaletsizlik yapmadan kul hakkı yemeden devleti yöneteceğim. Devlet böyle yücelir. Adalet hakim olur, ahlak hakim olur. 5'li çetelerle mücadele edeceğim gibi uyuşturucu baronlarıyla da mücadele edeceğim. Gencecik evlatlarımızı zehirleyen uyuşturucu baronlarıyla mücadele edeceğim. Sınır ticaretini büyüteceğim. Türkiye güçlü, güzel bir ülke. Çok sayıda farklı kimliklerden kardeşlerimiz var. Bu güzelliği Türkiye sathına yayacağız. Herkes huzur içinde yaşayacak her anne baba güler yüzle evlatlarını okula gönderecek. Size de sözüm var. Aile destekleri sigortasından geliri olmayan geliri asgari ücretin altında olan her aileye banka hesabı açacağım. Parasını çekecek, sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Nerede bir aile hekimi varsa orada aynı zamanda sosyal hizmet uzmanı olacak. 20 bine yakın sosyal hizmet uzmanı bu ailelerle görüşecek, geliri var mı, kirada mı, çocuklarının geliri nedir? Bütün bunların hesapları yapılacak. Eğer ihtiyacı varsa devlet onun güvencesi olacak. Sosyal devlet bütün kadınların güvencesi olacak."

Parayla pulla işi olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, en büyük özelliğinin kul hakkı ve haram yememek olduğunu söyledi. Konuşmasında Bülent Ecevit'in bir sözünü de kullanan Kılıçdaroğlu, “Rahmetli Ecevit ne diyordu, 'Ne ezen ne ezilen, insanca hakça bir düzen.' Evet bu düzeni ülkemize getireceğiz. Bu coğrafyayı Türkiye'nin en bereketli coğrafyası haline getireceğiz" dedi.

GATA'YI YENİDEN AÇACAĞIZ

Konuşmasının son bölümünde GATA’yı yeniden açacaklarını belirten Kemal Kılıçdaroğlu, “Ordu bizim ordumuzdur. Ordumuzun hastanelerini ellerinden aldılar. O hastanelerin tamamını yeniden şanlı ordumuza vereceğiz. GATA'yı yeniden açacağız. Türkiye'yi barış içinde huzur içinde büyüyen gelişen herkesin hakkını aldığı bir ülke haline getireceğiz. Güçlü bir Türkiye hepimizin Türkiye'si olacak" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Suriyelileri de 2 yıl içinde ülkelerine geri göndereceklerini söyledi.

YAVAŞ: KILIÇDAROĞLU'NU ÇANKAYA'YA YOLCU EDECEĞİZ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise Millet İttifakı iş başına geldiğinde çılgın projelerle değil, halkın gerçek ihtiyaçları, tarım ve hayvancılıkta büyük katkılarda bulunacaklarını söyledi. Hiçbir başarısızlığın bu iktidarın üzerine yapışmadığını sözlerine ekleyen Yavaş, "Her nedense hep suçlu başkaları. Ya dış güçler ya ABD ya da CHP zihniyeti. Bu ülkede kiralar, fiyatlar pahalı. Bunda bizim katkımız yok diyorlar. Seçimi kaybederken beka gider diyorlar. Asıl beka sorunu ülkedeki mülteci sorunu, pahalılık, enflasyon. Görmüyor musunuz bunu. Asıl sorun, bugünkü iktidarın devam etmesi. 21 yıldır iktidarsınız, 21 yıldır yapamadığınızı şimdi mi yapacaksınız? 'Bir ay sonra şu olacak, bu başlayacak' diye. Şu an da iktidarsınız hemen yapın. Bu ülke için beka sorunu olmaya başladınız. Artık boş laflara karnımız, tok bu nefret dilinden kurtulacağız. Her seçime girdiğimizde kendilerinin yanında olan gayet makul, kendilerinin yanında olmayanlara terörist muamelesi yaptılar. Cenabı Allah herkesi farklı yaratmış, hiç kimse birbirine benzemez. Aklı var, bunlara saygı duyacaksınız. İnşallah 14 Mayıs'tan sonra 15 Mayıs'ta Sayın Genel Başkanımızı cumhurbaşkanı olarak o koltuğu oturtacağız. Bizler de acizane yardımcısı olacağız. Birimiz sağında, birimiz solunda, diğer Millet İttifakı genel başkanlarıyla beraber kendisini külliyeye değil, Çankaya'ya konfetiler eşliğinde yolcu edeceğiz" dedi.

İMAMOĞLU: ALLAH BİRLİĞİMİZE, DİRLİĞİMİZE LAF EDENLERE AKIL VERSİN

Mansur Yavaş'ın ardından konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, "Bir araya toplanmışız, keyfini çıkarıyoruz. Çünkü Kars bir arada olmanın, birlikte olmanın birlikte olduğunda ne kadar güçlü olunduğunu gösteren Türkiye'deki en öncü şehirlerden birisi. Tam da bugün konuşulması gereken bir husus var. Bugünün aklı siyaset, aklı yönetici, aklı memleketin her yerinde konuşarak insanlardan oy isteyen hükümet aklı, milleti bölmekle meşgul, milleti ayrıştırmakla meşgul. Milleti ayrıştırma konusunda en ufak bir duraksaması yok. Ben şaşıyorum o akla. Allah şahit, 16 milyonluk bir şehrin belediye başkanıyım, mültecilerle beraber 20 milyon insan kentimizde yaşıyor. Bize huzur lazım, bize güzel bir şehir yaşamı, ülke yaşamı lazım. 86 milyon insanına eşit bakan bir anlayış lazım. 'Bana oy verenler oy vermeyenler' diyor. Bugünkü anlayış insanları ayrıştırıyor. Allah aşkına benim 86 milyon insanım yerli ve milli. Bu memleketin her karış toprağı, 86 milyon insanı şurada bulunan hanımefendiler, beyefendiler, çocuklar, gençler. Her biriniz İstanbul'un da Kars'ın da Sinop'un da Antalya'nın da her metrekaresine eşit hissedarız. Birbirimizden farkımız yok. Tapusu bizim bu memleketin. Ne zamandan beri, ezelden beri öyle. Ama özellikle Çanakkale'den beri öyle, Sarıkamış'tan beri öyle. Koyun koyuna yatan şehitlerimiz var. Biz milletçe bu ülkenin bölünmez parçalarıyız. Vatanın her karış toprağı bizim. Allah birliğimizi bozmasın, varlığımıza birliğimize dirliğimize laf edenlere akıl versin" dedi.

‘İSTANBUL SEÇİMLERİNDE DEMOKRASİ TOKADI ATILDI’

İstanbul seçimlerinin biraz meşakkatli olduğunu belirten İmamoğlu, "Demokrasi nedir? Bir oy bile kazanırsan saygı duyacaksın. 13 bin oyu yeterli görmediler. 'Bir şeyler oldu' dediler. Çıkıp o kadar ağırıma gitti ki bir cuma namazında cami çıkışında bu ülkenin cumhurbaşkanı 'çaldılar, hırsızlar' dedi. Yargıladılar bir tane bile hırsız bulamadılar. Çıkıp özür bile dilemediler. Aynı akıl, hala cami avlularında miting yapıyor, insanları bölecek cümleler kuruyor. Varlığımız için, birliğimiz, dirliğimiz için kucaklaşmamız için, memleketini seven, milletini seven, ayrımcılık yapmayan herkese eşit gözle bakan, erdemli, ahlaklı hayatı boyunca hak hukuk adalet diyen 13’üncü cumhurbaşkanımız geliyor. Kemal Kılıçdaroğlu geliyor. İstanbul seçimlerinde 13 bin oyu da yeterli görmediler. Milletimizin elinden seçimi almaya kalktılar. İkinci seçimde 806 bin oyluk okkalı bir demokrasi tokatı attı onlara. Biz milletin iradesine set vurulan milletin iradesine baskı kurulan hiçbir girişimi kabul etmeyiz. Nasıl ki İstanbul'da seçimi elimizden amaya çalıştılar. Kars'ta da seçimin kazanan birinden alınmasına, kayyum atanmasına karşıyız. Dün 23 Nisan'ı kutladık. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız ne diyor 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir'. 86 milyon insanın iktidar olma zamanı gelmiştir. Geçmişte bir kişi çıkıyordu 'seçimi aldım' diyordu. Bizimki milletin iktidarı, Millet İttifakı'nın iktidarı. Size söz 86 milyonumuzun iktidarı geliyor. 86 milyon insanımızın temsilcisi Kemal Kılıçdaroğlu geliyor" diye konuştu. (DHA)

Bu haber DHA’nın abonelerine gönderdiği içerik doğrultusunda yayınlanmıştır. haberchannel.com editörleri bu habere herhangi bir editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.
 

Editör: MURAT ÖZER