L'Oréal Grup; iklim değikliğiyle mücadele, su güvenliğinin sağlanması ve ormanların korunması alanlarında hayata geçirdiği faaliyetlerle küresel kar amacı gütmeyen CDP tarafından hazırlanan prestijli 'A Listesi'nde yer alarak, kurumsal sürdürülebilirlik alanında, üst üste 7 kez3Askoruna layık görülen tüm dünyadaki tek şirket oldu. L'Oréal Grup bu başarısıyla çevre konusundaki yüksek performansını ve liderliğini, bir kez daha kanıtlamış oldu.

İklim, su güvenliği riskleri ve ormansızlaşmaya karşı önemli kanıtlanabilir eylemlerle L'Oréal Grup, dünya çapında kurumsal çevresel hedef, eylem ve şeffaflık konusunda liderliğini koruyor. CDP'nin 2022 İklim Değişikliği, Ormanlar ve Su Güvenliği anketlerindeki verilere göre L'Oréal Grup, yaklaşık 15 bin şirket arasından “3A" alan 12 şirketten biri oldu.

L’ORÉAL GRUP; “İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İLE MÜCADELE, SU GÜVENLİĞİNİN SAĞLANMASI VE ORMANLARIN KORUNMASI” ALANLARINDA ÜST ÜSTE YEDİNCİ KEZ “3A” SKORU ALMAYA HAK KAZANAN TEK ŞİRKET OLDU!

CDP'nin yıllık çevresel açıklama ve puanlama süreci, geniş çapta kurumsal çevresel şeffaflığın altın standardı olarak kabul ediliyor. 2022'de, varlıkları 130 trilyon doların üzerinde olan 680'den fazla yatırımcı ve 6.4 trilyon dolar tutarında satın alma harcaması olan 280 büyük alıcı, şirketlerden CDP platformu aracılığıyla çevresel etkiler, riskler ve fırsatlar hakkında verileri açıklamalarını istedi. Çağrıya rekor düzeyde, 18.700 şirket yanıt verdi. CDP tarafından bu şirketleri değerlendirmek için ayrıntılı ve bağımsız bir metodoloji kullanılıyor ve çevresel risklerin farkındalığı ve yönetimi, iddialı ve anlamlı hedefler belirleme gibi çevresel liderlikle ilgili en iyi uygulamaların gösterilmesine dayalı olarak A'dan F'ye kadar puan veriliyor.

L’Oréal Grup CEO’su Nicolas Hieronimus, "CDP'den yedi yıl üst üste 3A skoru alan tek şirket olmaktan büyük onur duyuyoruz. Bu başarı, Grubumuz’un uzun vadeli taahhüdünün ve faaliyetlerimizin gezegenin sınırlarına saygılı olacağına dair tutkumuzu sembolize ediyor. Dünyanın önde gelen güzellik şirketi olarak topluma ve sektöre liderlik etme görevimiz var. Değişimin katalizörü olmak için sahip olduğumuz güçlü ölçekten yararlanmak ve hepimizin karşı karşıya olduğu acil iklim ve çevresel zorlukları ele almak için eko-sistemimizin tüm parçalarını seferber etmek istiyoruz. Birlikte çalışarak dünyayı harekete geçiren güzelliği yaratabiliriz” dedi.

L'Oréal Grup, “Gelecek İçin L'Oréal” sürdürülebilirlik programının bir parçası olarak 2030'a yönelik cesur hedefler belirledi. Grup, programın temelini “kendimizi dönüştürmek, iş eko-sistemimizi güçlendirmek ve dünyanın zorluklarını çözmeye katkıda bulunmak” olarak açıklıyor. 

Editör: MURAT ÖZER