Dönüşümün ve durdurulamaz evrimin zamansız bir sembolü olan Bvlgari yılanı, dünyaya yeniden doğuş ve güzellik mesajı göndermek için yeni ve büyüleyici bir metamorfoza uğruyor.

Romalı mücevher evi, ikonik Serpenti Koleksiyonunu kutlamak için ödüllü yeni medya sanatçısı ve yönetmen Refik Anadol ile bir iş birliği gerçekleştiriyor. Bu iş birliği kapsamında Anadol ikonik yılan simgesinden yola çıkarak, metamorfoz kavramından ilham alan bir eser yarattı.  

Üç boyutlu ve çok algılı bir yapay zeka heykeli olan Serpenti Metamorfosis, doğanın güzelliğini makine öğrenimi algoritmalarından elde edilen datanın ayrıntılı incelenmesi ve dönüştürülmesi aracılığıyla kutluyor ve datayı sıra dışı bir deneyim haline getiriyor - Bvlgari'nin en nadir ve en değerli materyallerini muhteşem ve şaşırtıcı kreasyonlara dönüştüren büyüleyici bir süreç.

Bvlgari Türkiye marka elçisi Serenay Sarıkaya’nın da katılacağı bir etkinlikle, Serpenti Metamorphosis sergisinin açılışı kutlanacak.

Milano'nun kalbi Piazza Duomo'da konumlandırılacak ve 8-31 Ekim tarihleri arasında halka açık olacak sanat eseri, İtalyan moda başkentinden başlayıp dünyanın diğer şehirlerine doğru yola çıkan destansı bir yolculuğun merkezi olacak. 

Editör: MURAT ÖZER