"2020 MTV Avrupa Müzik Ödülleri" küresel müziğin en büyük isimlerinden bazılarını onurlandırdı. BTS, "En İyi Şarkı", "En İyi Grup", "En İyi Online Performans" ve "En Büyük Hayranlar" kategorilerinde dört ödül aldı. Karol G, Nicki Minaj ile “Tusa” parçasıyla “En İyi Latin” ve “En İyi İşbirliği” kategorisinde, Lady Gaga "En İyi Sanatçı" kategorisinde, DJ Khaled ise "En İyi Klip" kategorisinde ödüllerin sahibi oldu.

TATE MCCRAE - ERNESTO DİSTEFANO

İlk kez ödül kazanan YUNGBLUD “En İyi Çıkış” ödülünü alırken gecenin sunucuları Little Mix grubu “En İyi Pop” ödülünü kazandı. Cardi B, "En İyi Hip-Hop" kategorisinde, Coldplay "En İyi Rock" kategorisinde ve Hayley Williams "En İyi Alternatif" kategorisinde ödül aldı.

ZARA LARSSON

“En İyi Pop” kategorisinde ödül alan ve gösteriye inanılmaz bir enerji ile ev sahipliği yapan Little Mix, dansçılar eşliğinde Londra'da çekilmiş “Sweet Melody” parçalarının performansını sergiledi. Bu yılın yüksek teknoloji hissine sadık kalan grup, modern bir dokunuşla İnka'dan ilham alan bir piramitten sahne alıyormuş gibi görünmek için AR (artırılmış gerçeklik) teknolojisini kullandı.

DAVID GUETTA - RAYE LAZSZLO BALOGH

ALICIA KEYS 

Alicia Keys, "Love Looks Better" adlı parçasında güçlü vokalleri ile gecenin unutulmaz performanslarından birine imza attı. Çarpıcı performansına tüm yüzünü kaplayan çivili bir maske ile başlayan Keys, devamında ise piyanosu ile Los Angeles gecelerinde seyahat etti. Ödüllü sanatçı Sam Smith "Diamonds"ın bir yorumunu seslendirdi.

Bu yılın "En İyi Yeni" ödülünü kazanan ödüllü şarkıcı Doja Cat, “Say So” isimli parçasının performansına bir televizyon setinden papatya dolu bir sahneye sürünerek başladı. Dave Grohl tarafından verilen "En İyi Çıkış" ödüllü YUNGBLUD’a gitti. Sanatçı Londra'nın tarihi Roundhouse'undan "Cotton Candy" ve "Strawberry Lipstick" şarkılarını seslendirdi. İngiliz şarkıcı, söz yazarı ve multi-enstrümantalist, melek kanatları ile uçarak başladığı performansının devamında dev boyutlarda, kırmızı, dikenli bir şişme balonun yanında bulunan grubunun yanına dönerek çarpıcı bir MTV performansı sergiledi.

SAM SMİTH 

"MTV Avrupa Müzik Ödülleri Nesil Değişim Ödülü", beş korkusuz kadını dünya çapında ırksal ve sosyal adalet mücadelesinin ön saflarındaki güçlü çalışmaları nedeniyle ödüllendirmek için üçüncü kez verildi. Kazananlar arasında Nijerya'da SARS'yi sona erdirmek için savaşan araştırmacı gazeteci Kiki Mordi; Birleşik Krallık'ta ırksal adalet aktivisti Temi Mwale; Malezya'da bir portre fotoğrafçısı olan Catherhea Potjanaporn; Brezilya'da bir moda gazetecisi olan Luiza Brasil ve ABD'li Siyah trans aktivist Raquel Willis var. Her kazanana, Londra'daki Black Lives Matter hareketindeki çalışmaları ile tanınan İngiliz kadın sanatçı Azarra Amoy tarafından yaratılan türünün tek örneği özel bir ödül verildi.

Ek olarak, MTV, İspanya'dan Latin Amerika'ya, Macaristan ve Afrika'ya kadar dünyanın dört bir yanındaki farklı ülkelerden yerel Avrupa Müzik Ödülleri kazananlarını ilk kez düzenlenen özel bir MTV International Facebook Live etkinliğiyle kutladı.

2020 MTV AVRUPA MÜZİK ÖDÜLLERİ KAZANANLAR LİSTESİ

En İyi Klip

DJ Khaled featuring Drake ’Popstar’ starring Justin Bieber

En İyi Sanatçı

Lady Gaga

En İyi Şarkı

BTS – Dynamite

En İyi İşbirliği

Karol G – Tusa ft Nicki Minaj

En İyi Pop

Little Mix

En İyi Grup

BTS

En İyi Yeni

Doja Cat

En Büyük Fanlar

BTS

En İyi Latin

Karol G

En İyi Rock

Coldplay

En İyi Hip Hop

Cardi B

En İyi Elektronik

David Guetta

En İyi Alternatif

Hayley Williams

İyilik İçin Video Klip

H.E.R. – I Can’t Breathe

En İyi Çıkış

YUNGBLUD

En iyi Online Canlı Performans

BTS BANG BANG CON – The Live

Editör: MURAT ÖZER