Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix'sini lider tamamlayan Mercedes'in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton, bu sonuçla birlikte 2020 Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda bitime 3 yarış kala şampiyonluğunu garantiledi. Hamilton, bu zaferle birlikte 7'nci şampiyonluğunu kazandı.

LEWIS HAMILTON ZİRVEYE YÜKSELDİ

37’nci turda Lance Stroll pit’e girerken, Sergio Perez ilk sıraya yükseldi. Lewis Hamilton 38’inci turda DRS’ini kullanarak Perez’i geçti ve liderliğe yükseldi.

Yeni lastikleriyle 44’üncü turda Verstappen’e karşı atak yapan Leclerc, 12’nci başladığı yarışta 3’üncü sıraya yükseldi.

Williams pilotu Nicholas Latifi ve Haas pilotları Romain Grosjean ile Kevin Magnussen’in de Giovinazzi’nin ardından dışarıda kaldığı yarışın son bölümünde Perez, Leclerc ve Vettel arasında büyük bir podyum çekişmesi yaşandı. Leclerc, Perez’e yaptığı atakla ikinci sıraya yükselirken, daha sonrasında Perez yeniden 2’nci sırayı aldı. Vettel, takım arkadaşı Leclerc’i son düzlükte geride bırakarak podyuma uzanan son isim oldu.

Lewis Hamilton, yalnızca tek pit stop yaptığı yarışta tam 49 tur aynı lastiklerle mücadele etti ve sonunda zafere ulaştı. 2010 Türkiye Grand Prix’sinde de zafere ulaşan Hamilton, Türkiye’de yapılan son 3 Grand Prix’nin 2’sini kazanmayı başardı.

Yarışın ardından açıklamalarda bulunan Lewis Hamilton, "Böyle bir zaferi ailesi ve taraftarlarımla kutlamak isterdim" diyerek, "Bu yarıştan dolayı çok gururluyum" ifadelerine yer verdi.

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 14’üncü ayağı olan Türkiye Grand Prix'sini kazanan Hamilton’a birincilik kupasını TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop takdim etti.

Editör: MURAT ÖZER