TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Adalet Bakanlığı'nın bütçesinin görüşmeleri sırasında iktidar ve muhalefet partilerine mensup milletvekilleri arasında sık sık tartışma yaşandı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz başkanlığında, Adalet Bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçesini görüşmek üzere toplandı. Komisyonda gruplar adına yapılan konuşmalarda iktidar ve muhalefet arasında sık sık karşılıklı sözlü tartışma yaşandı.

SÜRE TARTIŞMASI

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, komisyon toplantısına katılarak, 'usul' üzerine söz istedi. Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz, komisyon üyesi olmayan milletvekillerine 'usul' hakkında söz veremeyeceğini hatırlattı. Tuncay Özkan, söz isteme konusunda ısrarlı olunca Komisyon Başkanı Yılmaz, "Milletvekili olmanız, 'istediğim her şeyi keyfi olarak yaparım' diye bir hak vermez size" sözleriyle karşılık verdi.

Tuncay Özkan, kendisine söz vermeyen Komisyon Başkanı Yılmaz'a, "Sizi dava edeceğim" dedi. Ardından sıraya vurarak, Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz'ın toplantıyı yönetemediği eleştirisini getirdi.

Bunun üzerine AK Partili komisyon üyeleri Özkan'a tepki gösterdi. Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz, oturduğu masaya vurarak konuşan Özkan'ı uyardı. AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi de, Tuncay Özkan'a tepkisini Yalova'da mahkemeye müdahale eden CHP Mersin Milletvekili Mahir Başarır'ı hatırlatarak, "Ali Mahir'den örnek aldın herhalde o da mahkemeyi basıyordu" dedi. Çelebi'nin bu sözleri üzerine tartışmaya CHP ve AK Parti'li diğer komisyon üyeleri de katılarak bir süre karşılıklı sözlü tartışmaya devam edildi.

BEYAZ TOROS TARTIŞMASI

AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi'nin, HDP'lilere yönelik, "Geçmişte siz Kürtçe konuştuğunuzda alıyorlardı ensenizden beyaz Toroslara koyuyorlardı. AK Parti hükümetlerinden önce faili meçhul cinayetler vardı. Şu anda tek bir tane gösteremezsiniz" dedi.

İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, Ekrem Çelebi'ye tepki göstererek, "Devlete iftiradır bu, beyaz Toroslardan neyi kastediyor?" diye tepki gösterdi. AK Parti'li Çelebi de, "Devleti kastettiğimiz falan bir şey yok. Şunu söylüyorum; Özgürlükler konusunda AK Parti'nin Türkiye'ye getirmiş olduklarını, özgürlüklerle kendini anlatmayı söylüyorum" dedi.

Görüşmeler sırasında CHP'li milletvekilleri kadın cinayetleri ile ilgili eleştiri getirirken, HDP'liler de cezaevlerinde hak ihlalleri olduğu iddialarını gündeme taşıdı. (DHA)  

Bu haber DHA’nın abonelerine gönderdiği içerik doğrultusunda yayınlanmıştır. haberchannel.com editörleri bu habere herhangi bir editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.

Editör: MURAT ÖZER