Turkcell, finans şirketlerine ‘Finans Buluthizmeti vermeye başladı. Finans kuruluşlarının, finans bulut hizmeti sayesinde operasyonel risklerini ve maliyetini düşürmesi ve iş verimliliğini artırması hedefleniyor.

Turkcell, ‘Finans Bulut’ hizmetini de dijital iş servislerine ekledi. Finans Bulut ile ödeme ve elektronik para kuruluşlarına, sigorta ve bankalara veri gizliliği ve yerelleştirme yasalarına uygun, yüksek güvenlikli esnek bulut hizmeti sağlayacak. Regülasyonlara uyumlu olan ve bu sayede standart bulut hizmetinden farklılaşan Finans Bulut ile firmaların, kendi bünyelerinde altyapı oluşturarak donanım ve iklimlendirme maliyetlerini, altyapı yönetim zorluklarını üstlenmelerine gerek kalmayacak. Bu sayede kaynaklarını stratejik hedefleri doğrultusunda ana odakları için kullanabilecekler.

CEYHUN ÖZATA: “FİNANS KURULUŞLARINA YÜKSEK GÜVENLİK, DÜŞÜK MALİYET SUNUYORUZ

Turkcell’in finans bulut alanındaki çalışmalarıyla ilgili konuşan Turkcell Kurumsal Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ceyhun Özata, “Finans Bulut ile Türkiye’nin en büyük veri merkezi işletmecisi unvanımız ve yerli teknolojiye katkı anlayışıyla yönettiğimiz dünya standartlarındaki veri merkezlerimizi, Türkiye’nin finans sektörünü ve sektördeki şirketlerin altyapılarını güçlendirmek için konumlandırıyoruz. Finans bulut, finans kuruluşlarına yüksek güvenlikli bir bulut altyapısı sağlıyor. Türkiye’nin ISO 27017 Bulut Bilgi Güvenliği Sertifikası’na sahip ilk ve tek servis sağlayıcısıyız. Bulut hizmetleri alanında sahip olduğumuz sertifikalarımız ve veri merkezi işletmeciliğindeki tecrübemizle sunduğumuz hizmetler de farklılaşıyor. Finans bulut hizmetimizi, doğal afetlere ve siber saldırılara karşı güvenli, yeni nesil dört veri merkezimizden biri olan Avrupa Veri Merkezi’nden sunuyoruz. Ankara’daki Temelli Veri Merkezimizle de kurumsal müşterilerimizin verilerine coğrafi yedeklilik imkânı sağlıyoruz. Bu sayede hem regülasyonlara uyumlu hem de sistemsel kesintilere karşı dayanıklılık kazandıran, yedeklilik gibi ek hizmetlerle farklılaşıyoruz. Böylece iş sürecinde yaşanacak aksaklıkların ve kayıpların önüne geçiliyor” dedi.

Sistemin müşteriler için somut faydalarına da değinen Özata sözlerine şu şekilde devam etti: “

Turkcell Bulut servisleri ile kurumların tüm bilgi teknolojileri altyapısını modern teknolojiye sahip Turkcell veri merkezlerinde konumlandırıyor, böylece maliyetleri düşürürken daha esnek bir altyapı sağlıyoruz. Finans bulut hizmeti müşterilerimizi yüksek yatırım ve bakım maliyetlerinden koruyor.”

Editör: MURAT ÖZER