Vakko Grup, yeni mağazaları ile Bursa’nın en büyük iki ilçesi Osmangazi ve Nilüfer’in kesişme noktasında yer alan DownTown Bursa Yaşam ve Eğlence Merkezi’nde yerini alıyor. Konut, ofis, otel, sanat ve kültür merkezi, müze ve birçok yapıyı daha bünyesinde barındıran projede kiralama anlaşmalarının yüzde 70’i bulduğu açıklandı.

Bursa’da inşaat ve gayrimenkul sektöründe yatırımları Atış Şirketler Grubu’nun, lüks perakende markası Vakko ile DownTown Bursa Yaşam ve Eğlence Merkezi’ndeki iş birliği İstanbul’da bir otelde yapılan toplantıyla duyuruldu. Toplantının açılış konuşmasını yapan Atış Şirketler Grubu CEO’su Ahmet Atış, 650 bin metrekarelik inşaat alanıyla Bursa’nın en büyük karma yaşam projesi DownTown’da dünyaca ünlü markalara ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Projedeki kiralama anlaşmalarının yüzde 70’i bulduğunu söyleyen Atış, bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 85 doluluk oranıyla açılacağını dile getirdi. Kiralamaların yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 99’a ulaşacağını aktaran Atış, toplam maliyetin 400 milyon dolar olduğunu ifade etti. Projede 200’den fazla marka olduğunu belirten Atış, 30’unun ilk defa Bursa’ya geldiğine dikkat çekti.

Vakko’nun 4 bin metrekarelik dünyası ve 7 markasıyla DownTown’da yer alacağını söyleyen Atış, “89 yıllık geçmişiyle Türkiye’nin en büyük markalarından biri olan Vakko, yatırımımız içindeki en büyük ve önemli iş birliklerimizden biri. Kendileriyle bir arada olmak bizim için gurur kaynağı” dedi.

Bursa ve bölgesinde lüks yaşam tarzına değer katacak DownTown’da hem iş ortakları hem de ziyaretçiler için yüksek kalite standartları oluşturduklarını belirten Atış, yeni nesil alışveriş deneyiminin yaşatılacağını her yapılanmada lüksü ve çizgi üstü deneyimleri ziyaretçilere sunacaklarını dile getirdi.

4 BİN METREKARELİK MAĞAZA 2023 YILI İÇİNDE AÇILACAK

Toplantıya katılan Vakko CEO’su Jaklin Güner ise DownTown’daki yatırımlarının, bir alışveriş merkezindeki en büyük toplam alana sahip projeleri olduğunu belirterek, “Yaklaşık 4 bin metrekarelik yatırımla DownTown’da Vakko dostları ile buluşuyoruz. 2 bin 400 metrekarelik Vakko mağazamızda Vakko Erkek, Vakko Kadın, Vakko Home, Couture, Gelinlik, Eşarp, Çanta, Ayakkabı, Parfüm, Aksesuar, V2K markalarımız bulunacak. 530 metrekarelik Vakkorama mağazamız ise adeta bir deneyim alanı. Kadın, erkek, çocuk koleksiyonlarımızın bulunduğu Vakkorama’da genç ve kendini her zaman genç hissedenlerin ihtiyaç duyduğu her tasarım bulunacak. Kadın ve erkek koleksiyonlarıyla W Collection mağazamız sezon modasına yönelik trendleri Bursalılara sunacak. 250 metrekarelik Vakkorama Cafe ve 375 metrekarelik Vakko Bistrot ile Vakko L’Atelier dünyası da tüm etkinlikleri, lezzetleriyle Bursa için bir buluşma noktası olacak. DownTown’daki mağazamızı 2023 yılı içinde açacağız” şeklinde konuştu.

500 BİN YENİ MÜŞTERİ HEDEFİ

2022 yatırımlarının içinde Bursa yatırımının önem taşıdığından bahseden Güner, “Gerek iş ortağımıza duyduğumuz güven gerekse şehrin büyüme ve lüks perakendeye gösterdiği ilgi, bizi bu yatırımı yapmaya teşvik etti. Bursa ve bölge, gelişmiş imalat sanayii ve ticareti sayesinde küresel bir çekim merkezi; Türkiye'nin ekonomik büyümesinde ve başlıca yükselen ekonomilerden biri olmasında önemli bir paya sahip. 3,5 milyona yaklaşan nüfusuyla Türkiye’nin en büyük 4. kenti konumundaki Bursa, gelişmiş sanayisiyle ülkemizin en kalabalık şehirlerinden biri. Sanayinin kalbi olarak adlandırılan Bursa, aynı zamanda tarihi ve turistik değerleri ile de uluslararası ziyaretçiler için büyük önem taşıyor. Bursa’nın en büyük iki merkez ilçesinin kesişim noktasında yer alan DownTown Bursa; avantajlı konumu, kolay ulaşımı, modern mimarisi ve bünyesindeki çeşitli bileşenleri ile yılda 8 milyon ziyaretçiye hizmet verecek. 7 mağazası ile 500 bin yeni müşteriye ulaşmayı hedefleyen Vakko Grup ise şehrin kalbinde yer alan DownTown Bursa’da lüks deneyimi yeniden tanımlayacak” ifadelerine yer verdi.

Editör: MURAT ÖZER