Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, seçim takvimi başlangıç tarihinin 18 Mart olarak belirlendiğini açıkladı.

Başkan Yener, YSK önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yener, "Bugünkü çalışmamızda 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ve 28'nci dönem milletvekili seçimlerinde seçim takviminin başlangıç tarihi olarak 18 Mart 2023 belirlenmiştir. Ayrıca yurt içi ve yurt dışında seçmenlerin oy kullanmasına ilişkin ilkelerin belirlenmesi çalışması da devam etmektedir" dedi. 

'OY KULLANMA USUL VE ESASLARI GÖRÜŞÜLDÜ'

YSK Başkanı Ahmet Yener, YSK'da basın mensuplarına açıklama yaptı. Yener, "Bugüne kadar devam eden çalışmalarımızda şu ana kadar seçim takvimi, yurt içinde, yurt dışında seçmenlerimizin oy kullanmasına ilişkin usul ve esaslar, tutuklu ve taksirli suçlardan yükümlü olanların oy kullanma usul ve esasları, milletvekili adaylarının seçilme yeterliliğinin incelenmesi ve itiraz usulleri, siyasi partilerin aday listelerini vermelerindeki usul ve esaslar ve son olarak da bağımsız milletvekili adaylığı için başvurudaki usul ve esaslar görüşülmüştür" dedi. (DHA)

Bu haber DHA’nın abonelerine gönderdiği içerik doğrultusunda yayınlanmıştır. haberchannel.com editörleri bu habere herhangi bir editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.

Editör: MURAT ÖZER