ABD’nin Türkiye Büyükelçisi Jeffry Flake ile eşi Cheryl Flake ve İstanbul Başkonsolosu Julie Eadeh ile eşi David Ng, 13 Haziran’da ABD’nin bağımsızlığının 247’nci yıl dönümü kapsamında düzenlenen resepsiyonuna ev sahipliği yaptı.


Resepsiyona, aralarında iş dünyası liderleri, diplomatik ve askeri temsilciler, din görevlileri, basın mensupları, akademisyenler ve sivil toplum temsilcilerinin de bulunduğu 1000’den fazla kişi katıldı. İstanbul Vali Yardımcısı Özlem Bozkurt Gevrek, Türkiye Cumhuriyeti’ni temsilen davete katıldı.

Resepsiyonda konuşma yapan Büyükelçi Flake, Kahramanmaraş merkezli depremlerin, Türk halkının güçlükler karşısındaki direncini ve dayanma gücünü gösterdiğini belirterek, “İçinde bulunduğumuz zor zamanlar aynı zamanda Türkiye’nin sahip olduğu en iyi nitelikleri de ortaya çıkardı. Türk halkının ruhu, güçlükler karşısındaki direnci ve dayanma gücü, apaçık ortadadır. Türk halkının bu nitelikleri, Amerika’da da yankı uyandırmaktadır. Ülkemizin deprem sonrası yaptığı yardımlarla gurur duyuyorum. Amerikalıların, ülkenin bir kıyısından diğerine Türk halkıyla dayanışma içinde hareket etmesini büyük bir memnuniyetle karşılıyorum. Bağımsızlık Günümüzü kutladığımız bugün iftihar ettiğimiz Amerikan ruhu işte bu ruhtur. Amerika, geride bıraktığımız 100 yılda Türkiye’yle kurduğu ortaklıktan büyük bir memnuniyet duyuyor. Aramızdaki ortaklığı, daha uzun yıllar sürdürmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

İSTANBUL BAŞKONSOLOSU JULIE EADEH: “DEMOKRASİLERİMİZİN GÜCÜNÜ KUTLAYALIM”

Teknoloji Bakanı Kacır ile AB Komsieri Ivanova'dan ortak basın toplantısı Teknoloji Bakanı Kacır ile AB Komsieri Ivanova'dan ortak basın toplantısı

Başkonsolos Eadeh ise “Her yıl, ülkemizin doğuşunu kutlamak ve kuruluşuna ilham veren idealleri, yani özgürlük, eşitlik ve demokrasiyi vurgulamak üzere dünyanın farklı yerlerinde bir araya geliyoruz. 247 yıl önce ABD’nin bağımsızlığına ilham veren değerleri hatırladığımız bu akşam ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yıl dönümü vesilesiyle demokrasilerimizin gücünü kutlayalım” dedi.

ABD Deniz Piyadeleri’nin Sancak Töreni gerçekleştirdiği, Amerikan ve Türk milli marşlarının seslendirildiği resepsiyonda, Ankara merkezli grup ‘Watch Out!’ sahne aldı.

4 Temmuz 2023, Amerika Birleşik Devletleri’nin bağımsızlığının ilanının 247’nci yıl dönümü olup, ABD’de federal tatil olarak her yıl kutlanmaktadır.

Editör: MURAT ÖZER