Bodrum, her yıl yerli ve yabancı turistleri ağırlayan, Global marka beach ve işletmelerin de artmasıyla popülerliğini arttıran tatil beldelerinden biri. Özellikle yaz aylarında popüler olan Bodrum'da, sezonluk kiralama sektörü büyük bir hareketlilik gösteriyor. Bu konuda daha fazla bilgi edinmek için Reve Grup firmasının sahibi Zeynep İğdelioğlu ile bir röportaj gerçekleştirdik.

BODRUM'DA SEZONLUK KİRALAMA TALEPLERİN DE ARTIŞ...

Bodrum'da sezonluk kiralamaların özellikle son birkaç yılda popülerlik kazandığını vurguluyor ve ekliyor.. "Bodrum, hem tatil hem de uzun süreli konaklama için her dönem tercih edilen bir lokasyon. Sezonluk kiralık daireler, villalar ve müstakil evler, özellikle İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerden gelenler tarafından tercih ediliyor. Pandemi sonrası evden çalışma imkanlarının artmasıyla birlikte, insanlar yaz aylarını Bodrum'da geçirip, çalışmalarını buradan sürdürme eğilimindeler.Tatil dönemi de olsa; otel yerine bir ev kiralamak aidiyet duygusu ile birlikte daha kontrol edilebilir bir konfor alanı sunuyor.’’

Sezonluk kiralama fiyatları oldukça değişken. Fiyatı belirleyen faktörler ve Bu konuda ki yorumunuz nedir ? “Fiyatları genellikle konum, evin ve bulunduğu tesisin özellikleri ve sunulan olanaklar belirliyor. Denize sıfır konumlar elbette daha yüksek fiyatlarla kiralanıyor. Yüksek sezonda kum plajlı tesislerde kiralama bedelleri 500bin TL ile 5.000.000TL arasında değişkenlik gösteriyor. Ancak daha iç kesimlerde ve daha az bilinen bölgelerde daha uygun fiyatlı seçenekler bulmak da mümkün. Günlük denize girme maliyetleri her geçen gün arttığından, özellikle nüfuslu aileler için, yüksek bedellere rağmen; kum plajlı tesislerde ev kiralamak daha konforlu ve avantajlı hale gelmiş durumda. Seçim yaparken elbette kişisel tercihler ve tatil kültürü de önemli bir etken."

Talebin yoğun olduğu dönemlerde fiyatların artış gösterdiğini belirten Zeynep İğdelioğlu, özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında ev bulmanın zorlaşabildiğini ifade ediyor. “Erken dönemde rezervasyon yapmak, hem daha uygun fiyatlarla kiralama yapmanızı sağlar hem de daha geniş yelpazede seçim yapma fırsatı sunar. Bu yıl en çok talebi Şubat, Mart ve Nisan aylarında aldık. Geçen sezonlara göre kiracıların her açıdan daha bilinçli olduklarını gözlemleme fırsatımız oldu. Her yıl aynı evde kalmak isteyen bir profil olduğu gibi, farklı ev tipleri ve tesisleri denemek isteyen, bu doğrultuda da Bodrum yatırım planları için ar-ge yapan bir kesim de var."

TÜİK: "Yurt dışı üretici fiyatları haziranda arttı" TÜİK: "Yurt dışı üretici fiyatları haziranda arttı"

Son olarak İğdelioğlu, Bodrum'da sezonluk kiralama yapacaklara tavsiyelerde bulunuyor; "Konaklayacağınız evin ve tesisin tüm koşullarının aileniz için uygun olduğundan emin olduktan sonra kiralama yapmanızı öneririm.Kimse, yılın yorgunluğunu atacağı kısa süreli bir tatil dönemini konforsuz geçirmek istemez.Bu noktada kişisel kriterler de kesinlikle göz ardı edilmemeli." 

Editör: Admin Admin