Kara Havacılık Komutanlığı'nda görevli Kara Pilot Yüzbaşı Merve Nergiz ve eşi Kara Pilot Yüzbaşı Kenan Nergiz, depremden sağ kurtularak çocuklarını Ankara’ya gönderdikten sonra afetzedelerin yardımına koştu.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğündeki depreme Kara Pilot Yüzbaşı Merve Nergiz, Hatay Serinyol'da Hava Görev Komutanlığı'nda görevde, eşi Kara Pilot Yüzbaşı Kenan Nergiz ise çocuklarıyla Malatya'daki evlerinde yakalandı. Depremden sağ kurtulan pilot çift, telefonla irtibat kurup, yakınlarının da yardımıyla çocuklarını Ankara'ya gönderdikten sonra afetzedelerin yardımına koştu. Merve ve Kenan Nergiz çifti, ilk andan itibaren Malatya ve Adana'da depremzedelerin tahliyesinde ve onlara yardım ulaştırılmasında görev alıyor.

'GÖREV, ÖNCELİĞİMİZ'

Kara Havacılık Komutanlığı Malatya 2'nci Kara Havacılık Alay Komutanlığı Meydan Harekat Taburu'nda görev yapan Pilot Yüzbaşı Merve Nergiz, Silahlı Kuvvetler olarak canla başla afet bölgesinde görev yaptıklarını belirterek, "Bizler asker olarak yetiştirildik. Görev önceliğimizdir. İşte tam da bu yüzden sadece telefonla çocuklarımın, ailemin iyi olduğunu öğrenerek, eşim ve ailemizin koordinesiyle çocuklarımızı derhal Ankara'ya gönderdik. Müteakiben ilk günden itibaren eşim Kara Pilot Yüzbaşı Kenan Nergiz Malatya bölgesinde, ben ve ekibim ise Adana'da diğer silah arkadaşlarımızla beraber görev yapmaya ve vatandaşlarımızın tahliyesini, onlara yardım ulaştırmaya devam ediyoruz. Türkiye tek yürek olarak yaralarını sarmak için mücadele etmeye devam ediyor. Bizimle beraber aynı durumda olan birçok aile olduğunun farkındayız. Devletimizin sivil-asker her bir ferdi olarak durmadan, yorulmadan görev yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. 

 

Editör: MURAT ÖZER