Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas, düzenlediği basın toplantısında Yeni Konut Finansman Modeli’ni 3 yeni proje ve yüzde 25 ek indirim ile destek olduklarını açıkladı. Model kapsamında satışa sunulmak üzere Antalya Suites ile İstanbul Ümraniye’deki Cevher ve Exen Konakları isimli 3 yeni projesinin ön satışı erkene aldı. Kentsel dönüşüm projesi Sur Yapı Antalya ile İstanbul’daki devam eden projeler de kampanyaya dahil edildi.

SUR YAPI EXEN KONAKLARI

"3 YENİ PROJE VE YÜZDE 25 İNDİRİM İLE YENİ KONUT FİNANSMAN MODELİ'NE DESTEK VERİYORUZ"

Son bir haftada İstanbul’da 10 bin Antalya’da ise 20 bine yakın talep aldıklarını ifade eden Elmas, Yeni Konut Finansman Modeli’nin yüzde 0,69 oran, yüzde 10 peşinat, ilk 3 yıl taksit ödeme kolaylığı ve 15 yıla varan vadelerle orta gelir grubunun kolaylıkla erişebileceği bir model olduğunu belirterek ev sahibi olmak isteyenler için kaçırılmayacak bir fırsat olduğunu söyledi.

SUR YAPI CEVHER KONAKLARI

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan Yeni Konut Finansman Modeli’ni açıkladı. Üretimden satışa konu olan birinci el konutlar için geçerli olacak yeni modele göre, ilk konutunu alan vatandaşlar, yüzde 0,69 vade farkından başlayan oranlar, 15 yıla varan vade, yüzde 10 peşinat ve ilk 3 yıl taksit ödeme kolaylığıyla hayallerindeki eve sahip olabilecek. 

“KAÇIRILMAMASI GEREKEN BİR FIRSAT”

Yeni Konut Finansman Modeli’ne ek avantajlarla destekte bulunduklarını belirten Elmas, “Yüzde 0,69’dan başlayan oranlar, 15 yıla varan vade, yüzde 10 peşinat ve ilk 3 yıl taksit ödeme kolaylığı sunan Yeni Konut Finansman Modeli, ev sahibi olmak isteyenler için kaçırılmaması gereken bir fırsat. Birinci bölge olan İstanbul ile ikinci bölge olan Antalya’daki projelerimizle kampanyaya destek veriyor, üstelik ‘Yüzde 25 ek indirim de Sur Yapı olarak bizden’ diyoruz” dedi.

Yeni Konut Finansman Modeli’nin en büyük avantajlarından birinin de ilk üç yıl düşük tutulan taksitler olduğunu vurgulayan Elmas, “İlk yıl taksitlerini konut üreticileri olarak yüzde 5 oranında biz sübvanse ediyoruz. Böylelikle vatandaşımız ilk 3 yıl çok düşük taksitlerle kredisini ödemeye başlıyor. İkinci veya üçüncü yıldan sonra ise evine taşınmış oluyor ve kiradan kurtuluyor” şeklinde konuştu.

SUR YAPI ANTALYA

'İKİ YILDA TESLİM EDİLEN BAĞIMSIZ BÖLÜM SAYISI 4 BİNİ GEÇTİ'

Elmas “Antalya’da yer alan Sur Yapı Antalya Suites ve İstanbul Ümraniye’de başlayacak olan Sur Yapı Cevher ve Exen Konakları isimli 3 yeni projemizin de ön satışını planladığımız tarihten öne alarak kampanya şartlarında satışa sunuyoruz. Antalya’daki kentsel dönüşüm projemizde konut ve dükkân teslimleriyle birlikte son iki yılda teslim edilen bağımsız bölüm sayısı 4 bini geçti ve 9 bin kişi yaşamaya başladı” açıklamasında bulundu.

'PROJEMİZİ ORTA GELİR GRUBUNA UYGUN HALE GETİRDİK'

Kampanya kapsamında Sur Yapı Antalya Suites projelerini orta gelirli kesime uygun hale getirdiklerini belirten Elmas, şunları söyledi:

“Sur Yapı Antalya projemizi konut kampanyası kapsamında ev sahibi olmak isteyen vatandaşlarımıza planladığımız tarihten daha erken sunuyoruz. Orta gelirli vatandaşlarımıza özel Sur Yapı kalite standartlarından taviz vermediğimiz ve özel geliştirdiğimiz Antalya Suites projemizde yüzde 25 indirim ile 1 milyon 600 bin TL’den başlayan fiyatlar, başlayan fiyatlar, ilk yıl 5.700 TL taksitler ve 15 yıl vadeyle satışa sunuyoruz. Antalya Suites projemizde blokların üstünde yer alan yüzme havuzu ve deniz manzarası ile keyifli bir yaşam sunuyor.”

Turkuaz sitesini ‘Antalya’nın en prestijli sitesi’ olarak tanımlayan Elmas, “Tüm blokları su kenarında yer alan ve ‘Suyla gelen medeniyet’ temasının hâkim olduğu ve Sur Yapı Antalya projesinin içerisinde yer alan Turkuaz sitesinde 1105 konut yer alıyor.  Büyük metrekarelere sahip daireleriyle geniş ve ferah bir yaşam sunan etabımız, yemyeşil bahçesi ve rengarenk çiçekleri, çocuklar ve yetişkinler için dört mevsim kullanılacak açık ve kapalı yüzme havuzları, gölet kenarındaki dinlenme alanları, site konsepti içerisinde oluşturulan meydanları, yürüyüş yolları ve modern çevre düzenlemesiyle ön plana çıkıyor” diye konuştu.

SUR CADDE’DE TESLİMLER 2022 MAYIS AYINDA BAŞLADI

Teslimlerin 2022 mayıs ayında başladığı Sur Cadde’nin 1,3 kilometre uzunluğundaki Alışveriş Caddesi’ne ev sahipliği yaptığını belirten Elmas, “485 konut ve ofis ile 68 dükkânın yapımının tamamlandığı Sur Cadde, alt katlarında sağlı sollu dükkanların, üst katlarında ise ofis ve konutların yer aldığı bloklardan oluşuyor. Mağazaları, kafe ve restoranları, modern mimarisi ile tüm Antalya’nın yeni çekim merkezi olacak bu etabımız, alışverişten sanata, modadan finansa kadar her zevke ve ihtiyaca hitap edecek. Pek çok sosyal ve kültürel aktivitenin yapılacağı mekanların yanı sıra tramvay hattının da yer alacağı Sur Cadde’de günlük ayak hareketinin 100 bin, aylık 3 milyon, yıllık 36 milyon olması bekliyoruz” dedi.

Sur Yapı’nın yeni projelerine dair ilk detayları da paylaşan Elmas, Sur Yapı Cevher ile bir eser inşa ettiklerini belirterek “‘Göz kamaştıran bir eser’ sloganıyla başladığımız Sur Yapı Cevher projesiyle 2 köprüye ve bağlantı yollarına, boğaz hattına, hastanelere, AVM’lere, iş ve finans merkezlerine yakın bir lokasyon avantajı sunuyoruz. Modern mimarisi ve az katlı bloklarıyla şehrin merkezinde bir eser inşa ettiğimiz Cevher projesinde sınırlı sayıdaki stokla Konut Finansman Modeli kapsamında satışa sunarak Ümraniye’ye değer katmaya devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

AVANTAJLI FİYATLARLA SINIRLI SAYIDA STOKLA SATIŞA SUNUYORUZ

Exen Konakları’yla Ümraniye’de ev sahibi olmak isteyenlere premium bir proje sunduklarını belirten Elmas, konuşmasına şu şekilde devam etti: 

“Geniş yeşil alanları ve lüks daireleriyle öne çıkan Exen Konakları’yla prestijli konutlar sunuyoruz. Exen İstanbul’un hemen karşısında, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü bağlantı yolu üzerinde, boğaz hattına ve iş ve finans merkezlerine yakınlığıyla tam anlamıyla bir şehir projesi olan projemizi devletimizin açıkladığı model kapsamında satışlarını öne aldık ve avantajlı fiyatlarla sınırlı sayıda stokla satışa sunuyoruz.”

KONUTLARIN ÖDEME PLANLARI

Yeni Konut Finansman Modeli’nden faydalanamayan vatandaşlar için de alternatif ödeme planları hazırladıklarını ifade eden Elmas, “Sur Yapı bünyesinde 72 aya varan özel ödeme alternatifleri geliştirdik. Böylece evini yenilemek veya yatırım yapmak isteyenler için de alternatif oluşturmuş olduk. Sonuç olarak Şimdi gel, şimdi gel haydi diyoruz ve size özel avantajlar sunuyoruz” diye konuştu.


 

Editör: MURAT ÖZER