Eski ABD Başkanı Donald Trump, Florida eyaletindeki Palm Beach’te bulunan evinin ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından basıldığını duyurdu.

ABD eski Başkanı Donald Trump, Florida eyaletindeki Palm Beach’teki Mar-a-Lago’da bulunan evinin FBI tarafından basıldığını duyurdu. Trump konuya dair yaptığı yazılı açıklamada, durumu ‘ulus için karanlık zamanlar’ olarak nitelendirirken, daha önce bir ABD Başkanının böyle bir durumla karşı karşıya kalmadığını vurguladı. Evine yapılan baskının ‘gerekli’ ve ‘uygun’ olmadığını söyleyen Trump, “Böyle bir saldırı ancak 3’üncü dünya ülkelerinde gerçekleşebilir. Bu, savcılığın görevi kötüye kullanması, adalet sisteminin bir silaha çevrilmesi ve 2024’te başkanlığa aday olmamı umutsuzca istemeyen radikal sol Demokratların saldırısıdır” ifadelerine yer verdi.

DONALD TRUMP: “KASAMA BİLE GİRDİLER

Ayrıca Donald Trump, FBI’ın, evinde bulunan bir kasaya da eriştiğini söyleyerek ilgili baskını, 1972-1974 yılları arasında dönemin ABD Başkanı Richard Nixon yönetimi sırasında yaşanan ‘Watergateskandalına benzeterek, “Kasama bile girdiler! Bununla, ajanların Demokrat Ulusal Komite'ye girdiği Watergate arasındaki fark nedir? Burada, tersine, Demokratlar Amerika Birleşik Devletleri'nin 45’inci Başkanının evine girdi” dedi.

Öte yandan, ABD medyasında yer alan haberlerde, Trump’ın evine yönelik gerçekleştirilen FBI aramasının, Trump’ın başkanlığı kaybettikten sonra Florida’daki evine getirilmiş olabilecek gizli belgeler de dahil olmak üzere başkanlık belgelerinin ele alınmasıyla ilgili soruşturmanın bir parçası olduğu ifade edildi.

Editör: MURAT ÖZER