Hatay'da merkez üssü Kırıkhan ilçesinde, Richter ölçeğine göre 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre depremde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı’ndan alınan bilgiye göre saat 21.13'te merkez üssü Hatay'ın Kırkhan ilçesinde Richter ölçeğine göre 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 11,6 kilometre derinliğinde olan deprem, çevre il ve ilçelerden de hissedildi. Depremde ilk belirlemelere göre bir olumsuzluk yaşanmadığı öğrenildi. 

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay'da meydana gelen depreme ilişkin, "21.12'de Hatay Kırıkhan ilçesinde 4.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Şu ana kadar kurumlarımıza herhangi olumsuz bir çağrı gelmemiştir. Geçmiş olsun Hatay" açıklamasında bulundu. 

5 EV MÜHÜRLENDİ

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde 4,8 büyüklüğündeki depremin ardından yapılan incelemelerde 6 evde hasar meydana geldiği tespit edildi. Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, 6 evde ciddi hasar tespiti yaptıklarını ve bunlardan 5’ini mühürlediklerini açıkladı. Mühürlenen evlerde yaşayanların, başka yerlere yerleştirildiği bildirildi. (DHA)

Editör: MURAT ÖZER