ABD’nin Hawaii eyaletinde çıkan orman yangınlarında can kaybı 93’a ulaştı. Maui Polis Departmanı, eyalet genelinde yangınların yüzde 80’inin kontrol altına alındığını duyurdu.



ABD’nin Hawaii eyaletindeki Maui Adası’nda orman yangınlarında hayatını kaybedenlerin sayısının 93'e yükseldiği açıklandı. Bölgede arama kurtarma çalışmaları ve yangına müdahale devam ediyor. Maui Polis Departmanı, yangınların yüzde 80’inin kontrol altına alındığını duyurdu ve ek tahliye gerektirecek bir durum olmadığını bildirdi.



Federal Acil Durum Yönetim Kurumu (FEMA), 150’den fazla personelin sahada görev yaptığını belirterek, “Kentsel Arama ve Kurtarma ekipleri ve bir köpekli arama ekibi de dahil olmak üzere sahada 150'den fazla personelimiz var. Daha fazlası yıkıcı Maui yangınlarından kurtulanlara yardım etmek ve destek olmak üzere yolda” ifadelerine yer verdi.

Bakan Yusuf Tekin, öğrencilerle Anıtkabir'i ziyaret etti Bakan Yusuf Tekin, öğrencilerle Anıtkabir'i ziyaret etti

CAN KAYBI 93'E YÜKSELDİ...

ABD’nin Havai eyaletindeki orman yangınlarında hayatını kaybedenlerin sayısı 93’e yükseldi.



Maui ilçesinin resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, orman yangınları nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 93’e yükseldiği belirtildi. Açıklamada, “İtfaiye ekipleri Lahaina ve Maui’deki yangınlara müdahale etmeye devam ediyor. Maui yangınında Olinda'da 3 yapı ve Kula'da 16 yapı tahrip oldu. Pulehu/Kihei yangınının Cumartesi günü tamamen altına alındığı açıklandı. Teyit edilen can kaybı sayısı 93'e yükselmiştir” denildi.

Editör: MURAT ÖZER