Kanser hastası miniklere moral oldular... Kanser hastası miniklere moral oldular...

Uzman Klinik Psikolog İrem Erdinç danışanlarına Nişantaşı’ndaki kliniğinde hizmet vermektedir. Danışanlarına vermiş olduğu terapiler ile kısa zaman da çözüme ulaşma eğilimi gösteren danışanları tarafından övgü ile bahsediliyor.

UZM. KLİNİK PSİKOLOG İREM ERDİNÇ

İREM ERDİNÇ: "TERAPİ, KİŞİNİN DUYGUSAL SAĞLAĞINI GÜÇLENDİRİR"

Yaptığı seminerler ile ödüllü bir Psikolog olan İrem Erdinç, “Psikolojik destek hayat kurtarır. Evet, kesinlikle. Psikolojik destek, birçok kişi için hayat kurtarıcı olabilir. Zor zamanlarda, doğru desteği almak insanların duygusal sağlığını güçlendirebilir ve yaşam kalitesini artırabilir. Günümüzde, psikolojik destek almak için birçok farklı seçenek bulunmaktadır. Bu seçenekler arasında terapi, danışmanlık, destek grupları, online destek platformları ve hatta dijital terapi uygulamaları yer almaktadır. Kişisel tercihlerinize ve ihtiyaçlarınıza göre uygun olanı seçebilirsiniz. Her insanın hayatında bazen zorlu dönemler olabilir ve bu dönemlerde psikolojik destek almak faydalı olabilir. Ancak, herkesin bu desteğe ihtiyacı olduğu söylenemez. Bazı insanlar güçlü sosyal destek ağlarına veya kendi içsel kaynaklarına dayanarak zorlukları aşabilirler. Ancak, psikolojik desteğin yaygınlaşması ve toplumsal farkındalığın artması, bu hizmetlere ulaşımı ve faydalarını daha geniş bir kesime yaymayı amaçlamaktadır. Psikolog olarak, her insanın hayatında bazen zorluklarla karşılaşabileceğini ve bu zorlukları aşmak için destek almanın önemini vurgularım. Ancak, herkesin psikolojik desteğe ihtiyacı olduğunu söylemek doğru olmayabilir. Her birey farklıdır ve bazıları kendi içsel kaynaklarıyla başa çıkabilirken, diğerleri destek almaya ihtiyaç duyabilir. Önemli olan, bireylerin duygusal sağlıklarını ve refahlarını korumak için gerekli desteği almalarını teşvik etmek ve bu desteğe erişimlerini kolaylaştırmaktır. Terapi, bir psikolog veya terapist rehberliğinde, duygusal ve zihinsel zorluklarla başa çıkmak için çeşitli teknikler ve stratejiler kullanarak destek sağlar. Terapi, kişinin duygusal sağlığını güçlendirir, sorunları daha iyi anlamasına yardımcı olur ve olumlu değişiklikler yapmasına olanak tanır. Herkes için terapi farklı şekillerde işleyebilir, ancak çoğu insan için önemli bir destek kaynağıdır.” diye açıklamada bulundu.

İREM ERDİNÇ KİMDİR?

UZM. KLİNİK PSİKOLOG İREM ERDİNÇ

Psikoloji lisans eğitimimi tamamladıktan sonra 2015-2018 yılları arasında kurumsal hayatta insan davranışları, yetişkin ve ergenler üzerinde çalışmalar yapmıştır. Aynı zamanda Klinik Psikoloji yüksek lisansını 2018 yılında tamamlamıştır.. Bu sıra esnasında hem lisans eğitimi hem yüksek lisans eğitimi boyunca Prof. Dr. Mazhar Osman Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ve Surp Pirgiç Ermeni Hastanesi’nde yıl boyu hem poliklinik hem yataklı serviste stajlarını ve klinik gözlem eğitimlerini tamamlamıştır. 2013’den beri çeşitli psikiyatristlerle birlikte danışan ve hasta takibi yapmaktadır. Hastane yatışlarında daha çok madde bağımlılığı ve alkol bağımlılığı aynı zamanda kişilik bozukluğu yaşayan hasta grubunu konusunda uzman psikiyatristlerle eş zamanlı  takip etmektedir. ‘Evli çiftlerde evlilik uyumu, cinsel yaşam doyumu ve yaşam doyumu arasındaki ilişkinin incelenmesi’ ile ilgili yüksek lisans tezi yazmıştır.  

Çeşitli basın yayın kuruluşlarında demeçleri ve yazıları bulunmaktadır. 

2018 yılında ilk ofisini İstanbul Levent’de kurmuştur. Bu sırada Mehmet Zihni Sungur koordinatörlüğünde Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimini tamamlamıştır. Sonrasında Emel Stroup eşliğinde kognitif terapi eğitimini tamamlamıştır. Şema terapi eğitimini Alp Karaosmanoğlu ile tamamlamıştır. Emre Konuk koordinatörlüğünde (Davranış bilimleri enstitüsü) koordinatörlüğünde EMDR eğitimimi tamamlamıştır.

2021 yılından beri bulunan Nişantaşı’nda ki ofisinde danışanlarını kabul etmektedir.

Aynı zamanda 2020 yılından beri Fransız Lape Hastanesi’nde danışanlarını Psikiyatrist Dr. Yasin Genç koordinatörlüğünde takip etmektedir.

Çalıştığı alanlar; Madde bağımlılığı, Alkol bağımlılığı, Anksiyete Bozuklukları, Kişilik Bozuklukları, Borderline KB, Bipolar KB, Antisosyal KB, Şizoid KB, Histriyonik KB, Paranoid Kb, Şizitopal KB, Narsisistik KB, Çekingen KB, Bağımlı KB, Obsesif Kompulsif KB, Depresyon, Panik Bozukluk, Ergen Psikolojisi, Aile Danışmanlığı, Çift Problemleri. 

Ofisinde hem yetişkinler hem ergen ve çocuklar için çalışma odaları bulunmaktadır. 

Çalıştığı Terapi Ekolleri;

Bilişsel Davranışçı Terapi ( BDT/CBT)
Çözüm Odaklı Terapi
Şema Terapi
EMDR Terapi
Duygu Odaklı Terapi
Pozitif Terapi

Ülkemizde ve yurtdışında danışan takibi yapmaktadır. Hem yüzyüze hem online terapi kabul etmektedir.

Haber ve Röportaj: Cem Tayanç 

Editör: Admin Admin