Fenerbahçe’de teknik direktörlük görevine getirilen İsmail Kartal, başkan Ali Koç’un katıldığı törenle resmi sözleşmeyi imzaladı. Samandıra Can Bartu Tesisleri’ndeki törene İsmail Kartal ile Ali Koç’un yanı sıra yönetim kurulu üyeleri katıldı.

İsmail Kartal, görevden ayrılmasının ardından geçen sürede çok güzel bildirimler aldığını ifade ederek, “Ayrılık sürecinin ardından ekip arkadaşlarım Avrupa'da bazı ülke, takım ve teknik direktörleri takip etti. Trendi takip ediyoruz ve olaya hakimiz. Yurt içinde bütün maçları izleyerek yakından takip ettik. 2-3 haftada bir ekip arkadaşlarımla toplanarak ligle ilgili değerlendirmeler yaptık. Fenerbahçe'mizin 9 yıldır ne yaşadığı kadar bugün bizim neyi farklı yapacağımız da çok önemli. Sorumluluklarımın bilincinde, beklentilerin farkındayım. Hep birlikte ekip olduğumuz takdirde sezonu en güzel yerde bitireceğimize kalpten inanıyorum. Ekibimle bu yola baş koydum. Bu camia ne kadar güçlü olduğunu tekrar hatırlayacak. Takım olarak yükseliş ateşini biz yaktık, sıra sizde. Vakit tek yumruk olma vaktidir. Allah'ın izniyle bu sezon şampiyonuz” diye konuştu.

İSMAİL KARTAL: “TAKIMIN YÜKÜNÜ HAFİFLETECEK ÖNEMLİ TRANSFER HAMLELERİMİZ VAR”

İsmail Kartal, sarı-lacivertli takımın yükünü hafifletecek ve taraftarların memnun olacağı önemli transferler gerçekleştireceklerini belirterek, “Transfer hemen olmuyor. Zorluklarla karşılaşıyoruz. Kimse merak etmesin, endişe ya da kaygı olmasın. Fenerbahçe'ye yakışır transfer için başkanımızı ve yönetimimizi çok istekli görüyorum. En doğru kararı vermek için takımımıza en büyük katkıları verecek oyuncuların peşindeyiz. Taraftarlarımızın endişesi olmasın. Rusya'daki turnuvadan sonra aramızdan ayrılacak ve katılacak oyuncular olacak. Takımda şu an pozitif bir enerji var. İnşallah bunu sezon sonuna kadar sürdürüp sonunda da şampiyon olmak istiyoruz” diye konuştu.

“SAVUNMAYA, ORTA ALANA VE HÜCUM HATTINA OYUNCU ALACAĞIZ”

Başkan Ali Koç ve yönetimin transferlerde önemli destek verdiğini belirten İsmail Kartal, “Savunmaya, orta alana ve hücum hattına oyuncu alacağız. Altay'ın sakatlığı geçti, morali yerinde. Bu bir süreçtir. Kendisine yurt dışından teklifler olabilir. Bu süreci başkanla yakından takip ediyoruz. Gelişmelere göre karar vereceğiz. Bugünden yarına kaleci alalım ya da Altay gitsin diye düşüncemiz yok. Altay değer verdiğimiz oyuncumuzdur. Fenerbahçe'ye 2 dönem geldim. Şampiyonluğu biz kaybetmedik, şampiyonluk bizim elimizden alındı, kurşunlandık. İkinci gelişim hoş olmayan bir görüntüydü, içime sindiremiyordum. Göreve geldik tekrar bütünlük sağladık ve bu enerjiyle takımımız da sahada Fenerbahçe'nin karakterine yakışır oyunla sezonu güzel bitirdi. Ama hep yarım kaldı. İnşallah bu yarım kalan işe hep beraber kenetlenerek son vereceğiz, buna yürekten inanıyorum. Hep beraber başaracağız” dedi.

ARDA GÜLER KONUSUNDA KULÜP İÇİN HAYIRLISI OLSUN”

Kartal, yıldız futbolcu Arda Güler konusunda kulüp için hayırlısı olmasını dileyerek, “Dzeko, önemli kariyer ve figür. Bize gelmesi yabancı transferinde elimizi güçlendirecektir. Benim sistemim belli. Zaman zaman tek, zaman zaman çift oynayabiliriz. Her maçta sistemde diretecek değiliz. İçimde dönmemle ilgili his vardı. Tekrar gelebileceğimi düşünüyordum. Başkan aradığında çok heyecanlandım. İnanın uyuyamadım. Sağ olsun başkan oradan aldırdı beni, derhal buraya geldim. Büyük coşku ve enerjim var. Bu mutluluğu Samandıra'ya yayarak Fenerbahçe için elimden gelenin en iyisini yapmak istiyorum. Geldiğimizden beri evime gitmedim, bu böyle devam edecek” ifadelerini kullandı.

“AGRESİF OYNAMAYA ÇALIŞAN, SÜREKLİ GOLÜ KOVALAYAN SİSTEMİMİZ OLACAK”

Fenerbahçe takımının ve taraftarlarının ne istediğini iyi bildiğini sözlerine ekleyen İsmail Kartal, “Agresif oynamaya çalışan, sürekli golü kovalayan sistemimiz olacak. Geçtiğimiz dönem ne yaptıysak üzerine koyarak devam edeceğiz. 4-2-3-1 ve 4-3-3 tercih edeceğiz ama rakibe göre de üstünlük kurmak için taktikler geliştireceğiz.

Zajc, her teknik adamın isteyeceği karakter. Çalışkan, profesyonel ve işine saygılı. Mukavelesi bitti, kendisiyle görüştüm. Avrupa'nın en büyük liglerinden teklifler olduğunu söyledi. Ayrılmayı düşünse de benim gelmemle şu an Fenerbahçe'ye daha sıcak bakıyor. 'Biraz zaman verin hocam' dedi. Şu an Zajc düşünme aşamasında. İnşallah bir an önce o da aramıza katılır diye düşünüyoruz. Jesus ile bir görüşmem olmadı."

ALİ KOÇ: İSMAİL KARTAL'I YENİDEN ARAMIZDA GÖRMEKTEN MUTLULUK DUYUYORUZ

İsmail Kartal’ın tüm zamanını Samandıra’da geçirdiği için imza töreninin burada gerçekleştirildiğini ifade eden Ali Koç, tecrübeli teknik adamın Fenerbahçe tarihine geçmiş önemli bir isim olduğunu söyledi. Ali Koç, “Hocamız Türkiye'ye ayak bastığı günden itibaren tesislerimizde. İsmail hocanın en önemli başarılarından biri 2014-2015 sezonunda gerçekleşen ve hala çözülememiş hain suikast sonrasında takımımızı ayakta tutmasıdır. Geçen sene Ülker Arena'da yollarımız ayrılırken 'Bu buruk ve geçici bir veda, buna canıgönülden inanıyorum, yollarımız kesişecek.' demiştim. Gördüğünüz gibi bu anlamlı birliktelik şimdi yeniden tekrar başlıyor. Karakteriyle tüm Türk futbol kamuoyunun saygısını kazanmış, camiamızın evladı yeni teknik direktörümüz İsmail Kartal'ı yeniden aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

“3-4 HAFTA DAHA OLSAYDI BELKİ DE ŞAMPİYON YAPACAKTI”

Ali Koç, İsmail Kartal'ı yeniden takımın başında görmenin heyecan yarattığını ifade ederek şunları söyledi: “O halde 'neden İsmail hoca ile devam etmediniz' düşüncesi vardır. Hocamız zor şartlarda beklentisi olmadan ve pazarlık yapmadan kendisini göreve çağırdığımızda elini taşın atına koydu. Sistemini oturduktan sonra olağanüstü performansla takımı 2’nci yaptı. 3-4 hafta daha olsaydı belki de şampiyon yapacaktı. Hocamızı göreve çağırdığımız zaman dedik ki 'biz önümüzdeki sezon marka, dünya çapında bir hocayı getirmek için görüşmelerimize devam ediyoruz hocam bunu bilesin.' Hocamızın ne performans yapacağından bağımsız Fenerbahçe'nin kendine çizdiği yol haritası vardı. Hocamız, Fenerbahçe tarihine DNA'sına yakışır, kazanmayı benimsemiş, mücadeleden vazgeçmeyecek futbol anlayışla takımımızı yöneteceğinden zerre kadar şüphemiz yok. İsmail hocamız genç, dinamik ve tecrübeli kadrodan oluşan takımımıza geçen seneden dolayı aşina. Hocamızı biz hep çalışkanlığıyla bildik.”

“HOCAMIZIN KAFASINDAKİ ŞABLONA UYGUN BİR KADRO KURACAĞIZ”

Ali Koç, transferler için İsmail Kartal'a liste sunduklarını belirterek, “Hocamızın aklındaki profiller ve onun ekleyeceği isimlerle, onun kafasındaki şablona uygun bir kadro kuracağız. Önümüzdeki hafta bu transferleri başlatacağız. Bizler acele ediyoruz çünkü ülkemizin puan ortalaması düşük. Avrupa maçları çok erken başlıyor. Avrupa'da da daha transferin ilk günleri, kimse acele etmiyor. Herkes tok satıcı. Eksisiyle artısıyla bu fırsatları test ediyoruz. Hocamıza verebileceğimiz en büyük destek istediği kadroyu kurabilmek. Şampiyon olmak için ne yazık ki sadece başarılı olmak yetmiyor. Son 2 yılda üzülerek bir nebze utanarak Türkiye'de şampiyonluğun sadece kazanılmadığını hepimiz benimsedik. Fenerbahçe taraftarına bir mesaj olarak paylaşmak istiyorum” diye konuştu.

 “FITRATIMIZDA OLMAYIP BAŞKALARININ FITRATINDAKİ ŞEYLERİ BİZ DE YAPACAĞIZ”

Fenerbahçe’nin son 3 sezonda en çok puan toplayan ve en az gol yiyen takım olduğunu vurgulayan Ali Koç, hakem hatalarının genelde sarı-lacivertli ekip aleyhine yapıldığını söyledi. Ali Koç, bu sezon saha dışında işi sıkı tutacaklarını kaydederek, “Fıtratımızda olmayıp başkalarının fıtratındaki şeyleri biz de yapacağız. 5 yıldız başvurumuz üzerinden 2 sene geçti. Türkiye'de iç yolları tükettikten sonra B planımız da var. Biz olumlu olumsuz harekete geçilmesini istiyoruz. Bu konuda bir evvelki federasyon başkanı komisyon kuracağız diyordu ama hiçbir şey yapmadı. Olumlu ya da olumsuz demiyorum hiçbir hamle yapmadı. Biz sahaya 5 yıldızlı formamızla çıkacağız, bu bizim logomuz. Tescilli logomuzla çıkacağız. Biz haklı davamızda kararlıyız” şeklinde konuştu.

“ARDA FENERBAHÇE'DE KALMAYACAK ÇÜNKÜ KALMAK İSTEMİYOR”

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ilk etabı sona erdi 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ilk etabı sona erdi

Ali Koç, Arda Güler'in gelecek sezon sarı-lacivertli takımda yer almayacağını ifade etti. Arda’nın transferinin gerçekleştikten sonra detayları tüm Türkiye'ye anlatmayı borç bildiğini dile getiren Koç, “Milyonlarca Fenerbahçe taraftarı Arda'yı bağrına basmıştır. Bizim milyonlara sürecin nasıl geliştiğini anlatma yükümlülüğümüz var. Şu an süreç sonuçlanmadı. Süreç sonuçlanınca detaylı şekilde tüm gelişmeleri anlatma borcum olduğunu düşünüyorum. Arda'nın bu kadar istenmesi sadece Fenerbahçe'nin, ailesinin değil Türk futbolunun gururudur. Ne olursa olsun Allah herkes için en hayırlısını versin. Net bir şey söyleyebilirim, Arda Fenerbahçe'de kalmayacak çünkü Fenerbahçe'de kalmak istemiyor. Kalma imkanı yaratan teklifler oldu ama kalmak istemedi. Arda önümüzdeki sene kadromuzda yer almayacak” ifadelerine yer verdi.

“TAKIMIMIZIN KALİTESİNİ ARTIRACAK OYUNCULARA ODAKLANMIŞ VAZİYETTEYİZ”

Ali Koç, takıma yapılacak takviyelerde ellerindeki tüm imkanları kullanacaklarını belirterek şu şekilde konuştu: “Cephanemiz çok geniş değil ama tüm cephaneyi kullanmak istiyoruz. Bulacağımız sponsorlarla 2-3 tane tartışmasız şekilde takımımızın kalitesini artıracak oyunculara odaklanmış vaziyetteyiz. Özellikle 2 pozisyon halledebilirsek öbürleri için zaman kazanmış olacağız. Zajc benim için çok önemli. Her takımın bulundurmak isteyeceği, birinci sınıf şahsiyet ve karakter. Fenerbahçe'yi benimsemiş bir oyuncu. İlk 2 senesi istediğimiz faydayı sağlayamadık. 5 büyük ligden ilgilenen kulüpler var ama arzumuz Miha'nın tez zamanda buraya dönmesi.”

Editör: MURAT ÖZER