Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Ülkemizin 60 yıllık hayali olan, her zaman engellenmeye çalışılan yerli aracımızın seri üretimine başladık. İşte 'Türkiye Yüzyılı'nı üretimin, verimliliğin, başarının, gücün yüzyılı kılacak adımlarımızdan biri de Togg olmuştur" dedi.

Bakan Karaismailoğlu, bir dizi program için Balıkesir'e geldi. İlk olarak Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Töreni'ne katılan Karaismailoğlu, üniversite öğrencileriyle buluştu. Bakan Karaismailoğlu'na, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Yavuz Subaşı, Adil Çelik, Mustafa Canbey, Vali Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Süleyman Özdemir eşlik etti. Karaismailoğlu, protokol konuşmalarının ardından 2022-2023 akademik yılının ilk dersini verdi. 'Lojistik, Mobilite ve Dijitalleşme Ekseninde Türkiye’nin Ulaşım Vizyonu' konusunda bilgi veren Karaismailoğlu, ulaşımda alanındaki yatırımlara ilişkin de konuştu.

ZAMAN VE YAKITTAN YILDA 150 MİLYON LİRALIK TASARRUF

Bakan Karaismailoğlu, daha sonra Karayolları Genel Müdürlüğü'nce yapımı tamamlanan Bandırma Farklı Seviyeli Kavşağı Açılış Töreni'ne katıldı. Hizmete sunulan kavşak ile zaman ve akaryakıttan yılda 150 milyon lira tasarruf sağlanacağını belirten Karaismailoğlu, "Bugün hizmetinize sunmaktan büyük memnuniyet duyduğumuz çalışmamızda, 3 kilometre uzunluğunda köprülü kavşağı; 2'şer şeritli, bölümlü ve sıcak kaplamalı olarak tamamladık. Proje kapsamında ayrıca 6,1 kilometre uzunluğunda bağlantı yolu ile birlikte 395 metre uzunluğunda 2 Bandırma Giriş Kavşağı Köprüsü, 35 metre uzunluğunda 2 devlet demir yolları üst geçit köprüsü, 30 metre uzunluğunda 2 alt geçit köprüsü ve 1 de yaya altgeçidi yer alıyor. Böylece Bandırma'nın transit ve şehir içi araç trafik konforunu sağlıyoruz. Ulaşım süresi, 10 dakikadan 2 dakikanın altına inecektir. Projemizin hayata geçmesiyle 1 yılda zamandan 137 milyon lira, akaryakıttan 13 milyon lira olmak üzere toplam 150 milyon lira tasarruf sağlayacağız. Ayrıca 2 bin 550 ton karbon salınımı azalacak ve çevremizi korumaya devem edeceğiz" dedi.

'YENİ YATIRIMLARIMIZ İÇİN ARALIKSIZ ÇALIŞIYORUZ'

Ulaştırma ve Altyapı yatırımlarına hız kesmeden devam edildiğini belirten Karaismailoğlu, "Bu yatırımlarımızla, Türkiye'mizi dünya ticaret yollarının hakimi konumuna yükseltiyoruz. Söz konusu çalışmalarımız, 'Türkiye Yüzyılı'nın da en önemli kilometre taşlarından olacak. Ülkemizin doğusu-batısı demeden, köyü-kasabası, büyükşehri fark etmeden. Yaptıklarımızla yetinmiyoruz, yeni yatırımlarımızı da bir an önce milletimize sunmak için aralıksız çalışıyoruz. 11 Ekim'de, bölgemiz için çok kıymetli olan Ayvacık-Küçükkuyu Yolu ve Troya-Assos tünellerini hizmete açtık. Tünellerimiz ile Çanakkale-Balıkesir- İzmir Yolu'nda bölünmüş yol bütünlüğü sağlandı. Kuzey Marmara ile Güney Marmara ve Ege Bölgesi arasındaki ulaşım kolaylaştı. Geçen hafta 104,3 kilometrelik uzunluğunda, içerisinde 14 köprü ve 8 tünel bulunan, Malatya'yı Sivas'a bağlayan, yolculuk süresini 35 dakika kısaltan Hekimhan Yolu'nu açtık. Ardından Diyarbakır'ı bölgenin en önemli ulaşım akslarına bağlayan, seyahat süresini 40 dakikadan 15 dakikaya indiren Diyarbakır Güneybatı Çevre Yolu'nu milletimizin hizmetine sunduk" diye konuştu.

'DEVRİM, TOGG İLE GERÇEKLEŞTİ'

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Gemlik Kampüsü'nün açılışı yapılan ve seri üretimine geçilen Togg'un vatana ve millete hayırlı olmasını dileyen Karaismailoğlu, "29 Ekim günü Cumhuriyet coşkumuza, 'yerli ve milli' elektrikli aracımıza Togg da katıldı. TCDD'nin değerli mühendislerinin emeğiyle 60 yıl önce başlayan ve algı oyunlarıyla rafa kaldırılan 'Devrim', bugün Togg ile gerçekleşti. 'Devrim' otomobilinden, 'devrin' otomobiline. Ülkemizin 60 yıllık hayali olan, her zaman engellenmeye çalışılan yerli aracımızın seri üretimine başladık. İşte 'Türkiye Yüzyılı'nı üretimin, verimliliğin, başarının, gücün yüzyılı kılacak adımlarımızdan biri de Togg olmuştur" dedi. İlçedeki ziyaretlerini tamamlayan Bakan Karaismailoğlu, kent merkezindeki programlarına devam etmek üzere Bandırma'dan ayrıldı. (DHA)

ESNAFI ZİYARET ETTİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Töreni'nin katıldı ve ardından Balıkesir şehir merkezine geçti. Bakan Karaismailoğlu, burada Kızılay Caddesi'nde esnaf ziyaretinde bulundu.

Bir seyyar boyacıya ayakkabısını boyatan Bakan Karaismailoğlu, Balıkesir Valiliği ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Karaismailoğlu, ardından AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı'nı ziyaret edip, burada basın açıklaması yaptı.

'2053'E KADAR DA 197 MİLYAR DOLARLIK YATIRIMI PLANLADIK'

Büyük yatırımların Türkiye Yüzyılı’nın yapı taşları olduğunu belirten Bakan Karaismailoğlu, "Türkiye Yüzyılı bu büyük altyapı yatırımlarının üzerine kurulacak. Yerli trenimizi de sertifikalarını aldıktan sonra önümüzdeki günlerde tanıtacağız. Ülkemiz son 20 yıldır büyük bir altyapı hamlesiyle değişim, dönüşüm yaşadı. Balıkesir'in de içerisinde bulunduğu İstanbul-İzmir Otoyolu, Osman Gazi Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu, Çanakkale Köprüsü, tüm vatandaşlarımızın gurur duyabileceği çok büyük mühendislik eserleridir. Gurbetçilerimiz, Türkiye'deki projelere gururla bakıyorlar artık. Şu ana kadar bakanlığımız olarak Türkiye genelinde 183 milyar dolarlık yatırım yaptık. 2053'e kadar da 197 milyar dolarlık yatırımı da planladık. Hangi yıl, hangi projeyi yapacağımız da ortada. Kara yolları yatırımlarını artık geçtik ve demir yolları yatırımlarına girdik. İçerisinde Balıkesir'in de bulunduğu Yenişehir-Bursa-Balıkesir hattımızda çok yoğun bir çalışma var. Bursa'yı bağladıktan sonra bunu Balıkesir'e uzatacağız. Şu an Balıkesir-Ankara-İstanbul hattı da gıpta ile bakılacak hızla devam ediyor. 8 ilimizde hızlı trenlere ulaştık ve bu rakamı inşallah 52'ye çıkartmak için de çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

'BALIKESİR GENELİNDE FARKLI ALANLARDA 16 PROJE DEVAM EDİYOR'

Balıkesir genelinde farklı alanlarda 16 projenin devam ettiğine dikkat çeken Bakan Karaismailoğlu, "Bunları da en kısa sürede bitirmek için bugün Belediye Başkanlığımızda ve AK Parti İl Başkanlığımızda önemli toplantılar yaptık. İnşallah öncelikli olanları tamamlayacağız. Bunları tamamladıktan sonda da yeni taleplere, yeni projelere bakacağız. Balıkesir'in talepleri bizim başımızın üstündedir. Büyük, güçlü Türkiye yolunda çok yoğun çalışmalar yapıyoruz. 2023 seçimlerini de atlattıktan sonra inşallah Türkiye, dünyanın ekonomisi en gelişmiş 10 ülkesi içerisine girmiş olarak yoluna devam edecektir" diye konuştu.

'VATANIN MİLLETİN HAYRINA OLAN HİÇBİR İŞİN YANINDA OLMADIKLARI İÇİN AÇILIŞTA OLMAZLAR'

"Muhalefetler, iktidarın yaptıklarını inceleyip, vatanına, milletine hizmet noktasında iktidarları teşvik ederler" diyen Bakan Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

"Maalesef, ülkemizde böyle muhalefet göremedik. Artık son 20 yıldır farklı bir Türkiye var. Artık algı operasyonları etki etmiyor. Bir taraftan bunlarla uğraşıyoruz, bir taraftan da milletimize hizmet etmek için 7/24 çalışıyoruz. Son 20 yılda Türkiye'de bir zihniyet devrimi yaşandı. Milleti gibi düşünen, vatanı, milleti için çalışan kadrolar iktidar olduğu zaman milletin parası milleti için harcanıyor ki; bu projeler artık ortaya çıktı. O nedenle Türkiye geri dönüşü olmayan bir yola girmiştir. Togg'un fabrika açılışı yapıldı, muhalefet yok. Bandırma'da açılış yaptık, orada da muhalefet yok. Gelmezler tabi. Bunlar vatanın, milletin hayrına olan hiçbir işin yanında olmadıkları için açılışta olmazlar ama dezenformasyonda, algıda üzerlerine yok. Yalanda üzerlerine yok. Biz mücadelemize devam edeceğiz. Doğruları milletimize anlatacağız. Büyük, güçlü Türkiye'nin yapı taşlarını oluşturuyoruz. Çok güçlü ekibimiz var. El birliği ile vatandaşların daha iyi şartlarda yaşamaları için çalışmalarımız devam edecek. Sabah, Bandırma'ya nefes aldıran çok ciddi bir yatırımımızın açılışını yaptık. Şimdi de Balıkesir merkezi çok yakından ilgilendiren çevre yolunun temelini atacağız. Aslında temeli atıldı, biz törenini yapacağız. Çünkü çok hızlı şekilde başladık. İnşallah devam eden projelerimizi de tamamlayacağız." (DHA)

Editör: MURAT ÖZER