TAGG markasının kurucusu ve tasarımcısı Gökay Gündoğdu, Fashion Week Istanbul Sonbahar 2022 kapsamında ‘ROOT’ koleksiyonunu sundu. 

GÖKAY GÜNDOĞDU 

TAGG, SONBAHAR 2022 ROOT KOLEKSİYONUNU GALATAPORT’ TAKİ YENİ MAĞAZASINDA TANITTI 

ELİF DÜRÜST

Galataport Paket Postanesi Z09 adresindeki mağazının açılışı ve Fashion Week koleksiyon tanıtımına Tuba Ünsal, Begüm Kütük, Hande Doğandemir, Onur Baştürk, Sevan Bıçakçı, Nihat Odabaşı, Elif Dürüst, Şirin Yalçın, Sanem Habib, Mirgün Cabas, Begüm Birgören, Funda Filibelli, Emek Külür, İdil Lüleci, Füsun Çevikel Kuran, Ali Elmacı ve Mehtap Elaidi’nin  aralarında bulunduğu moda, cemiyet ve sanat dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

TUBA ÜNSAL

TAGG SONBAHAR 2022, ROOT 

TAGG kurucusu ve kreatif direktörü Gökay Gündoğdu, Fashion Week Istanbul‘da bu sezon, güçlü Osmanlı silüetlerinden ilham aldığı ROOT koleksiyonunu sunuyor. Saraylarda kullanılan renklerle güçlü formlar yaratırken, zarafeti yeniden yorumluyor. TAGG, monokrom renk bloklarıyla birleşen göz alıcı formları minimal estetikle buluşturuyor. Bugünden ama zamansız, son kullanma tarihi olmayan giysilere hayat veriyor.

ŞİRİN YALÇIN

Koleksiyondaki heykelsi terzilik göze çarpıyor. Uzun tuniklerin altında katmanlanan pantolonlar, akışkan silüetler sunan gömlekler, elbiseler ve pelerinli üstler, Osmanlı dönemindeki saraylardan referans alıyor.

SANEM HABİB

EMEK KÜLÜR

Koleksiyon Dolmabahçe Sarayı, Topkapı Sarayı, Çırağan Sarayı gibi İstanbul saraylarının dokusundan renkleri ve izleri barındırıyor. 

BEGÜM KÜTÜK

Bej tonları; tüm Osmanlı padişahlarının, atalarının saraylarını kullanmak yerine kendi saraylarını yaptıkları dönemde inşa edilen Çırağan Sarayı'ndan geliyor. Bu geleneğin son örneği olan Çırağan Sarayı’nın iç duvarları ve çatısı ahşaptan, dış duvarlari ise renkli mermerden oluşuyor. 

NİHAT ODABAŞI 

Kırmızı renk, Dolmabahçe Sarayı'nın harem kısmında tüm merdivenleri kaplayan halılardan, döşemelerde kullanılan leylak tonlarından yansıyor. Sarayın tasarımı Barok, Rokoko ve Neoklasik tarzlardan eklektik unsurlar içeriyor.

MİNA CERAN

Nane yeşili, Topkapı Sarayı'nın tavanlarındaki arklardan ve çini duvarlardan ilham alıyor. Topkapı Sarayı hareminin avlu duvarındaki lale desenli İznik lapis çinileri ise Gökay Gündoğdu'ya zengin Osmanlı İmparatorluğu kültürünün ikonik çiçeği olarak adlandırılan lalenin,  çok modern bir formunu uyguladığı lale kemerleri için ilham veriyor. Lale Devri, Osmanlı kültür ve sanatının en incelikli dönemini oluşturuyor. Edebiyat, minyatür, bilimsel çalışmalar ve endüstriyel hamleler de dahil olmak üzere birçok girişimin denendiği bu dönem, minyatür, resim ve süsleme sanatlarındaki ivmenin zirvesini temsil ediyor.

SELİN YAĞCIOĞLU

Gökay Gündoğdu koleksiyonda bu kültürel ögelere atıfta bulunarak, minimal estetik yaklaşımındaki imzasını ve güçlü formlarının kadına verdiği mesajını bir kez daha gözler önüne seriyor, aynı zamanda köklerinin gerçek hayata daha bağlı modern bir versiyonunu da ortaya çıkarıyor.

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin (İHKİB) organizasyonuyla düzenlenen FWI; T.C. Ticaret Bakanlığı öncülüğünde Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından desteklenmekte ve Moda Tasarımcıları Derneği (MTD) ile İstanbul Moda Akademisi (İMA) iş birliğinde yürütülmektedir.

Editör: MURAT ÖZER