Finansal teknoloji (Fintech) sektörünün öncü markası olan Param, 2022 yılının ilk yarıyılında ParamKart ile yapılan işlem adedinin geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 322, işlem tutarının ise yüzde 529 oranında arttığını açıkladı.

ParamKart ile en fazla harcama yapılan sektörler belli oldu

Fintech sektöründe elde ettiği başarılarla adını hem Avrupa’da hem Türkiye’de duyuran Param’ın açıkladığı verilerde en fazla harcama yapılan sektörler de yer aldı. Verilere göre ParamKart ile en fazla harcama “market ve alışveriş merkezlerinde” yapıldı. Market ve alışveriş merkezlerini “benzin ve akaryakıt” harcamaları takip ederken, üçüncü sıradaki sektör “giyim ve aksesuar” oldu.

Geçen senenin ilk yarıyılında ParamKart ile harcama yapanların %95’i erkek, %5’i kadın iken 2022 yılında bu oran %75 erkek, %25 kadın olarak değişti.

En çok harcama yapan illerde İstanbul başı çekti

ParamKart ile 2022 yılının ilk yarılında en çok harcama yapılan illerde ise zirve geçen sene olduğu gibi yine İstanbul’un oldu. İstanbul’un ardından sırasıyla Bursa, Ankara, Kocaeli ve Tekirdağ Türkiye genelinde ParamKart ile en fazla harcama yapan şehirlerden oldu.

Türkiye’nin lider sanal POS çözümü ParamPOS’un 2021’in ilk yarıyılına göre 2022’nin ilk yarıyılında işlem hacmi %73 artarak 11,6 milyara ulaştı. Diğer taraftan işlem adedi ise %28 büyüyerek 33 milyona ulaştı.

ParamPOS verilerine göre; 2022 yılında yapılan işlemlerin %18’i taksitli, %82’si tek çekim olarak gerçekleşti. 2021 ilk yarıyılına göre 2022’in ilk yarıyılında banka kartı işlem hacmi %9 arttı.  

2021 ilk yarıyılı ile karşılaştırılarak sektörel değişimlerinde paylaşıldığı ParamPOS’un verilerinde; Pazaryerleri en fazla işlem hacmine sahip sektör olmaya devam etti. 2021 yılında Market ve Alışveriş merkezleri ikinci sırada yer alırken 2022 yılında Sigorta sektörü ikinci sırada yer aldı. Sigorta sektörünü takip eden sektörler ise Mobilya - Dekorasyon, Eğitim - Kırtasiye ve Elektronik Eşyalar oldu.   

Param 2022 Kurban Bayramı Verilerini de Paylaştı

Kurban Bayramı’nda ParamPOS verileri incelendiğinde hızlı büyümeler dikkat çekmeye devam ediyor. 2021 Kurban Bayramı ile karşılaştırılan verilerde işlem hacminde %92 oranında, işlem adedinde ise %67 oranında büyüme gerçekleşti. Geçen yılki Kurban Bayram’ına göre bu yıl taksitli işlem hacimlerinin, toplam işlem hacmindeki payı arttı ve %9’dan %19’a çıktı.  Dönemsel kampanyalarla kullanıcısının ihtiyaçlarının fazlasını sunan Param, Kurban Bayramı’nda da düzenlediği kampanya ile kullanıcısının yanında oldu. Param kullanıcılarının alışkanlıklarını inceleyerek Kurban Bayramı’nda restoran, giyim ve market harcamalarında nakit iade kampanyası düzenledi. Geçen seneki Kurban Bayramı’na göre ParamKart’la yapılan işlem tutarı %678 artarken işlem adedi %308 arttı.

Param Grup CEO’su Emin Can Yılmaz, “Ekonomik koşulların da etkisiyle avantajlı alışverişin kullanıcılar için ne kadar önemli olduğunun da bilincindeyiz. Bu kampanyaların sonuçlarını da Kurban Bayramı ile net bir şekilde görüyoruz. Kullanıcılarımızın ihtiyaçlarını biliyor ve bunlara yönelik yaptığımız projelerle güçlü bir bağ oluşturuyoruz. ParamKart’ın kampanyalarıyla sürprizlerimize devam edeceğiz.” dedi.
 

Editör: MURAT ÖZER