23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Çekya’nın başkenti Prag’ta bir dizi etkinlikle kutlandı. Etkinlikler sırasında Türkiye Prag Büyükelçisi Egemen Bağış’a doğum günü sürprizi yapıldı.

Bağış yaptığı açıklamada, “Bugün çifte bayram yaşıyoruz. Mübarek Ramazan Bayramımızı idrak ederken öte yandan da Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyoruz. Küçüklüğümüzde öğretmenlerimizin bize öğrettiği gibi Bugün 23 Nisan, Neşe doluyor insan.  Hepinizin bayramlarınızı kutluyor, daha nice bayramlara sağlık, huzur ve mutlulukla ulaşma dileklerimi sunuyorum. Özellikle çocuk bayramında ailelerin çocukları ile geleceği bir etkinlikte çifte bayram sevincini birlikte paylaşmak istedik” dedi.

 AZERBAYCAN BÜYÜKELÇİSİ DE ETKİNLİĞE KATILDI

 Öte yandan etkinliğe katılan Azerbaycan Büyükelçisi Adish Mamadov da bir konuşma yaparak “bir millet iki devlet” prensibi ile katılımcıların bayramlarını kutladı.

EGEMEN BAĞIŞ'A SÜRPRİZ

Prag’da yaşayan Türk vatandaşları ve sefaret personeli aynı zamanda Egemen Bağış’a sürpriz yaparak doğum gününü kutladı. Bağış, gösterilen ilgi ve nezaket için teşekkür etti.

 BAĞIŞ, ÇOCUKLARA BAYRAMLIK DAĞITTI

Etkinliğe katılan çocuklara hediyeler dağıtılırken bir sanatçı çocukların yüzünü boyadı. Büyükelçi Bağış, çocuklara bayramlık dağıttı. Misafirlere farklı Türk yemekleri ve tatlıları ikram edildi. Misafirler yeni Büyükelçilik binasını eski binaya kıyasla daha büyük, görkemli ve güvenli olduğunun altını çizerek, çok beğendiklerini vurguladı. Prag-Türk toplumu, yeni bina için Büyükelçi Egemen Bağış ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na minnettar olduklarını ifade etti.

Editör: MURAT ÖZER