Mücevher İhracatçıları Birliği ve İstanbul Jewelry Show'un desteğiyle bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Art for Jewellery: Inspiration Hub” mücevher ve sanatı 4 gün boyunca fuarda bir araya getirdi.

Gülnur Kamaşak'tan Büyük Kulüp'te iftar daveti Gülnur Kamaşak'tan Büyük Kulüp'te iftar daveti

BURAK YAKIN - ESTHER BIZZITA - MELANIE GRANT - ÖZNUR YAKIN - AYLİN GÖZEN 

Mücevher Marka Danışmanı Aylin Gözen ve Öznur Yakın’ın düzenlediği  etkinlik  “Zamansız Asalet - Klasikten Yapay Zekaya İlham Kaynakları” adıyla, bir dönemin ikonik tasarımları olan klasik arabaları, yapay zeka ile ortak hazırlanan bir organizasyonda katılımcılara sundu.

MUSTAFA ATAYIK

SANAT VE MÜCEVHERİ YAPAY ZEKAYLA BULUŞTURAN ETKİNLİK

Açılışını Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Yakın ve İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık’ın gerçekleştirdiği Art for Jewellery’de; yabancı influencerlar’ın ve uluslararası kurumların panelleri, dünyanın en önemli trend tahmin firması WGSN’in yeni sezon trend tahminleri sunumu ziyaretçilere anlatıldı.

AYLİN GÖZEN - ÖZNUR YAKIN 

Bir dönemin klasik arabalarının günümüzde de büyük beğeni toplamasını sağlayan ve insanları mıknatıs gibi kendine çeken tasarımları, ikonik tasarımlar oluşturmada ipuçları olarak değerlendirildi.

AYLİN GÖZEN - SEDEN ÜNLÜ - ÖZNUR YAKIN 

INSPIRATION HUB MÜCEVHER SEKTÖRÜNE KÜLTÜR SANAT HAREKETİ SUNUYOR

ALBA CLAVE 

Projenin mimarlarından Aylin Gözen ve Öznur Yakın; “Art for Jewellery – Inspiration Hub”ın bir etkinlik olmanın ötesinde, mücevher sektöründe başlatılan bir tasarım, kültür ve sanat hareketi olduğunu vurguladılar.

AYSEL BAŞARAN 

Etkinlik alanında yer alan ve geçmişten günümüze özenle korunup modifiye edilmiş 4 klasik arabanın her birinin kendi tarih ve tasarım öyküsünü sunduğunu belirten Aylin Gözen ve Öznur Yakın; bu etkinliği farklı kılan konunun yapay zeka katkısı ile sunulmuş olmasının olduğunu belirttiler.

BİLGE KURU

Art for Jewellery’i iş, sanat ve cemiyet dünyasından ziyaret eden isimler arasında; Fatos Altınbaş, Burcu Hattat, Aysel Başaran, Bilge Kuru, Mert Ege Köse, Alba Clave, Sevinç Kılıç, Şermin Cengiz, Özgür Özgülgün, Buket Dereoğlu vardı.

BUKET DEREOĞLU

Dünyadaki ve Türkiye'deki tasarımcıların ve sanatçıların etkileşimine olanak sağlayan Art for Jewellery, farklı projeler geliştirerek kuyumculuk sektöründeki sanata ve sanatçılara katkı sağlamayı amaçlıyor.

BURCU HATTAT

Sanat ve tasarımın estetik bakışı ile zanaatın kültüründeki içtenliği birleştiren etkinlikleriyle, farklı projelerle gelişerek, tasarımın, gelişmelerin, sanatın ve sanatçıların mücevher sektörüne katkıda bulunmasını amaçlıyor.

FATOŞ ALTINBAŞ

ÖZGÜR ÖZGÜLGÜN 

ÖZNUR - BURAK YAKIN - AYLİN GÖZEN 

ÖZNUR YAKIN - MERT EGE KÖSE - ALBA CLAVE 

SEVİNÇ KILINÇ 

ŞERMİN CENGİZ

Editör: MURAT ÖZER