ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'nda güvenlik biriminde çalışan Nazmi Mete Cantürk, örgüte bilerek isteyerek yardım suçundan 5 yıl 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Kızı ve eşi ise beraat etti.

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'nda güvenlik biriminde çalışan Nazmi Mete Cantürk'ün eşi ve kızıyla birlikte "FETÖ Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan yargılandığı davada, karar çıktı. Mahkeme, sanık Nazmi Mete Cantürk'ü "Örgüte bilerek ve isteyerek yardım" suçundan 5 yıl 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Sanık Cantürk'ün eşi Sevim Cantürk ve kızı Kevser İrem Cantürk'ün ise beraatine karar verildi.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Nazmi Mete Cantürk, eşi Sevim Cantürk ve kızı Kevser İrem Cantürk katıldı. Duruşmayı, ABD İstanbul Başkonsolosu Daria Darnell ve  Ankara Büyükelçiliği'nde maslahatgüzarlık görevi yapan Jeffrey M. Hovenier ile konsolosluk yetkilileri de izleyici olarak takip etti.

Son savunmasını yapan sanık Nazmi Mete Cantürk, mütalaayı kabul etmediğini belirterek "FETÖ üyesi olduğumu kabul etmiyorum. ByLock kullanmadım. Bu programı darbe teşebbüsünden sonra duydum. Bu örgüte ait kurum ve kuruluşlarda çalışmadım. FETÖ lideriyle hiçbir zaman görüşmedim. FETÖ'nün hiçbir toplantısına katılmadım, hiçbir zaman örgüte yardımda bulunmadım. Zaman Gazetesine hiç bir dönem abone olmadım. Müdürümün talimatıyla görüşmem gereken makamlarla görüştüm. Bu makamlardaki kişiler devlet tarafından atanmış kamu görevlileridir. Bu makamlardaki kişilerin suça karışıp karışmadığını bilemem. 17 ay ev hapsinde kaldım, sağlık durumum düzelmedi" dedi. Kendisinin ve ailesinin dava nedeniyle mağdur olduğunu ifade eden sanık Cantürk, "Tıp fakültesi mezunu olan kızım bu davaya dahil edildi ve bu dava nedeniyle işini kaybetti. Emin olun ki hiç bir baba benim yerimde olmak istemez. Beraatimi talep ediyorum" diyerek gözyaşı döktü. Diğer sanıklar eşi Sevim Cantürk ve kızı Kevser İrem Cantürk ise beraatlerini talep ettiler.

NAZMİ METE CANTÜRK CEZA ALDI, EŞİ VE KIZINA BERAAT

Mahkeme, sanık Nazmi Mete Cantürk'ü "Örgüte bilerek ve isteyerek yardım" suçundan 5 yıl 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Sanık Cantürk hakkındaki yurt dışına çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol kararının ise devamına karar verildi. Mahkeme heyeti, sanıklar eşi Sevim Cantürk ve kızı Kevser İrem Cantürk hakkında ise delil yetersizliğinden beraat kararı verdi. Bu sanıklar hakkındaki adli kontrol kararının kaldırılmasına hükmedildi. 

Yasal Bilgilendirme

Bu haber DHA’nın abonelerine gönderdiği içerik doğrultusunda yayınlanmıştır. haberchannel.com editörleri bu habere herhangi bir editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.

Editör: MURAT ÖZER