Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ’nin 2023 Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’nde, Demirören Haber Ajansı (DHA) ekipleri iki dalda ödüle layık görüldü.

"Toplum Ödülü" dalında DHA muhabirleri Murat Solak ve Özgür Eren'in, "Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun karıştığı kazada yaralanan motosikletli kurye öldü" başlıklı haberi ödüle değer bulundu. 6 Aralık 2023 tarihinde ilk kez DHA'nın yayınladığı özel haber, Türkiye ve dünyada günlerce konuşuldu. Siyasi gündem de oluşturan haberlerin etkisiyle, Fatih'te motosikletli kurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne neden olan Somali cumhurbaşkanının oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud Türkiye'ye dönerek yargı önüne çıktı.

"TV Kamera Çalışması Övgü" dalında ise seçici kurul, DHA kameramanı Hasan Bozbey’i 20 Aralık 2023 tarihinde görüntülediği “Bursaspor-

Devlet erkanı Anıtkabir'i ziyaret etti... Devlet erkanı Anıtkabir'i ziyaret etti...

Diyarbekirspor maçında saha karıştı" çalışmasıyla övgüye değer gördü. Diyarbekirspor'un Bursaspor'u 2-0 yendiği maçta ve sonrasında çıkan olayları an be an kaydeden Hasan Bozbey'in görüntüleri bir çok basın kuruluşunda geniş yer bulmuştu.

TGC, 1959 yılından bu yana verdiği ödüller, düzenlenecek törenle sahiplerine takdim edilecek.

Editör: Admin Admin