Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Yulia Svyrydenko ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 

İskoçya Birinci Bakanı Hamza Yusuf istifa etti... İskoçya Birinci Bakanı Hamza Yusuf istifa etti...

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Yulia Svyrydenko ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini belirterek, "Ukrayna’nın alt ve üst yapısının yeniden inşası için, Ukrayna ekonomisinin normalleşmesine katkı sağlayacak girişimleri iş dünyamız ile birlikte desteklemeye devam edeceğiz" dedi.



Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Yulia Svyrydenko ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini belirterek, şöyle dedi:

"Ülkemiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Rusya-Ukrayna krizinin çözümünde ve tahıl koridoru inisiyatifi sürecinde aktif rol alarak çözüm önerileri geliştiren kilit ülke olma konumunu devam ettirmektedir. Biz de Ticaret Bakanlığı olarak, ikili ticari ve ekonomik ilişkilerimizin derinleştirilmesi ve Ukrayna’nın alt ve üst yapısının yeniden inşası için, Ukrayna ekonomisinin normalleşmesine katkı sağlayacak girişimleri iş dünyamız ile birlikte desteklemeye devam edeceğiz. Bu kapsamda, Sayın Svyrydenko ile ülkelerimiz arasında imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması’nın uygulamasına ve Ukrayna ile ikili işbirliğimizi geliştirmeye yönelik atacağımız adımları değerlendirdik." (DHA)

Editör: MURAT ÖZER