Ukrayna Başsavcısı Andriy Kostin, Ukrayna-Rusya savaşında 80 binden fazla insan hakları ihlali tespit edildiğini, savaşın oluşturduğu maddi hasarın ise 411 milyar dolar olduğunu belirtti.

"80 BİNDEN FAZLA İNSAN HAKLARI İHLALİ TESPİT ETTİ"

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ukrayna Başsavcısı Kostin, “Ukrayna'da 80 binden fazla Rus savaş suçu kaydedilmiştir. Savaş çok büyük insani ve maddi hasara neden olmuştur. 10 binden fazla sivil öldürüldü, 13 binden fazla sivil de yaralandı, 98 binden fazla sivil altyapı nesnesi hasar gördü ya da yok edildi. Dünya Bankası kayıpların 411 milyar dolar olduğunu tahmin etmektedir. Saldırgan bedelini ödemelidir” dedi.

“AB’DEN DAHA FAZLA İŞ BİRLİĞİ YAPMASINI UMUYORUZ”

Kostin, Ukrayna’nın Avrupa Birliği’nden (AB) daha fazla iş birliği yapmasını umduğunu ifade ederek, “Avrupa Birliği'nin Zarar Kaydı'nın oluşturulmasına destek vermesini ve saldırının finansmanıyla ilgili varlıkların izinin sürülmesi ve bunlara el konulması konusunda daha fazla iş birliği yapmasını umuyoruz. Tüm ortaklarımıza Ukrayna'nın yanında durdukları için müteşekkiriz. Birlikte adaleti ve barışı yeniden tesis edeceğimize inanıyorum” ifadelerine yer verdi. 

Editör: MURAT ÖZER