Bakan Yaşar Güler, Romanyalı mevkidaşı Angel Tilvar ile görüştü Bakan Yaşar Güler, Romanyalı mevkidaşı Angel Tilvar ile görüştü

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Uluslararası Ceza Mahkemesi (ICC) temsilcilerinin Herson bölgesinde Kakhovka barajının yıkılmasıyla ilgili incelemeler yaptığını duyurdu.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, ulusa sesleniş konuşmasında ICC temsilcilerinin son günlerde Herson’da incelemeler yaptığını belirtti. Zelenski, “Bu günlerde Uluslararası Ceza Mahkemesi temsilcileri Herson bölgesini ziyaret ediyor. Felaketten sonraki ilk gün Başsavcı, Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcılığına felaketin soruşturulması için bir talep gönderdi ve çalışmalar çoktan başladı” dedi.

UKRAYNA DEVLET BAŞKANI VOLODIMIR ZELENSKI: “TEMSİLCİLERİN SALDIRININ SONUÇLARINI GÖRMESİ ÖNEMLİ”

Zelenski, ICC temsilcilerinin barajın yıkılmasıyla ortaya çıkan sonuçları görmelerinin önemli olduğunu vurgulayarak, “Uluslararası adalet temsilcilerinin Rusya'nın bu terör eyleminin sonuçlarını kendi gözleriyle görmeleri ve Rus terörünün devam ettiğini bizzat duymaları çok önemlidir. Bu terör, sular altında kalan bölgenin, tahliye alanının acımasız bombardımanıyla devam ediyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından en bağımsız ve tarafsız soruşturmanın yürütülmesini zaten kolaylaştırıyoruz ve kolaylaştırmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

ICC’den Kakhovka barajına dair henüz resmi bir soruşturma başlatıldığına ilişkin açıklama yapılmadı.

Editör: MURAT ÖZER