Avrupa Birliği (AB) Konseyi’nin onaylamasını takiben, AB Komisyonu Rusya’ya karşı 11’inci yaptırım paketinin detaylarını açıkladı.

Cevdet Yılmaz: "Kazakistan ile ticaret hacmimiz 10 milyar doları aştı" Cevdet Yılmaz: "Kazakistan ile ticaret hacmimiz 10 milyar doları aştı"

AB Komisyonu bugün yaptığı yazılı açıklamada, AB Konseyi tarafından kabul edilen 11’inci paketin içeriğine dair bilgiler verdi. Yazılı açıklamada “Ukrayna'ya karşı yürüttüğü savaşında Rusya'nın askeri ve endüstriyel kompleksini doğrudan destekleyenler listesine 87 yeni oluşum eklendi. (Bunlar) çift kullanımlı ve ileri teknoloji ürünler için daha sıkı ihracat kısıtlamalarına tabidirler. Halihazırda listelenen Rus ve İran kuruluşlarına ek olarak, bu artık Çin, Özbekistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Suriye ve Ermenistan'da kayıtlı kuruluşları da kapsıyor” denildi.

Ticaret ve ulaştırma yaptırımlarının yanı sıra boru hattıyla Almanya ve Polonya’ya Rus petrolü ithalatı sona erdirildi. Rusya’ya destek veren, birlikte çalışan ve Ukrayna aleyhine çalışan 100 kadar kişi ve kuruluş yaptırım listesine eklenerek mal varlıkları donduruldu. Rusya merkezli veya destek veren 5 yeni medya organı, yaptırım kapsamına alındı.

Editör: MURAT ÖZER