Azerbaycan Acil Durumlar Bakanlığı deprem felaketi sebebiyle Türkiye’de bulunan arama-kurtarma ekibinin, depremlerin 120’nci saatinde adının Fatma olduğu belirlenen depremzedeyi enkazdan sağ çıkardığını duyurdu.

Öte yandan Azerbaycan’dan özel uçuşlarla Adana’ya insani yardımların gelmeye devam ettiği ve her gün geleceği kaydedildi.



Azerbaycan Acil Durumlar Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada, yerel ekiplerle birlite çalışan Azerbaycanlı kurtarıcıların depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş’ta arama-kurtarma çalışmalarına dinlenmeden devam ettikleri ve felaketin 120’inci saatinde isminin Fatma olduğu belirlenen 50 yaşındaki depremzedeyi enkazdan sağ kurtardıklarını ifade etti.



Yetkililer açıklamasında, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in talimatıyla depremlerin ilk gününden itibaren gelen yardımların her gün düzenli olarak yapılacağını ve en son gönderilen 240 çadırın da aralarında olduğu insani yardımın teslim edildiğini belirtti.      

128'İNCİ SAATTE 2 ÇOCUĞU KURTARDILAR

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremler sonrası bölgelerde arama- kurtarma çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. Depremin merkez üssünde, Hayrullah Mahallesi'ndeki Pırlanta Apartmanı'nın enkazında görev alan, Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı'na bağlı ekipler, 128'inci saatte 2 çocuğa ulaştı. Enkazdan sağ çıkarılan çocukların, ilk müdahale sonrası sağlık durumlarının iyi olduğu belirlendi. Kurtarma anı ise cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. 

Editör: MURAT ÖZER