Resmi temaslarda bulunmak üzere Çin’in başkenti Pekin’e giden Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, dün Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile bir araya geldi.

Çin Devlet Başkanı Cinping’e, Rusya-Ukrayna savaşı kapsamındaki barışçıl tutumu konusunda teşekkür eden Lukaşenko, “Bugünkü toplantı, standardın dışında, yeni yaklaşımlar ve sorumlu siyasi kararlar gerektiren çok zor bir zamanda gerçekleşiyor. Bu kararlar, kazananın olmayacağı küresel bir çatışmaya kaymayı önlemeyi amaçlamalıdır. Geçenlerde dünya kamuoyuna hitaben bunu açık ve net bir şekilde ifade ettiniz. Bu nedenle Belarus aktif olarak barış teklifleri sunuyor, uluslararası güvenlik konusunda öne sürdüğünüz inisiyatifi tam olarak destekliyor” dedi.

BELARUS DEVLET BAŞKANI LUKAŞENKO: “İŞ BİRLİĞİNİ DERİNLEŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Lukaşenko, teknoloji alanında Çin-Belarus iş birliğini derinleştirmek istediklerini ifade ederek, “Ortak girişimlerin oluşturulması, modern Çin teknolojilerinin tanıtılmasıyla Belarus işletmelerinin modernizasyonu, üçüncü ülke pazarlarına mal ve hizmetlerin tanıtımı dahil olmak üzere teknolojik gelişme konusunda Çin ile işbirliğini derinleştirmekle ilgileniyoruz” dedi.

Editör: MURAT ÖZER