Kamu görevlerini askıya alan İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'e destek Kamu görevlerini askıya alan İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'e destek

Birleşmiş Milletler (BM) Ukrayna İnsani Yardım Koordinatörü Denise Brown, Kakhova barajında meydana gelen patlama sonrasında sel yaşanan bölgelere insani yardım ulaştırmak için hazır olduklarını ve Rusya’dan güvenli geçiş garantisi beklediklerini açıkladı.

DENISE BROWN: "RUSYA'DAN GÜVENLİ GEÇİŞ GARANTİSİ BEKLİYORUZ"

BM Ukrayna İnsani Yardım Koordinatörü Denise Brown önceki gün  yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Birleşmiş Milletler, Kakhovka Barajı'nın tahrip edici yıkımından etkilenen tüm sivillere erişim sağlamak için Ukrayna ve Rusya Federasyonu Hükümetleri ile işbirliği yaptı.

Operasyonel olarak, yola çıkmak için hazır teknelerimiz, personelimiz ve malzemelerimiz var.

Ancak Rusya Federasyonu, Oleshky de dahil olmak üzere Dnipro Nehri'nin sol yakasına giden cephe hattını geçmek için ihtiyacımız olan güvenlik garantilerini henüz sağlamadı. Bu garantiler ekibimizin güvenliği için gereklidir ve hizmet vermeyi düşündüğümüz kişiler için ek risk oluşturmaz.

BM, Ukrayna tarafından kontrol edilen bölgelerde hayat kurtarıcı yardım sağlamaya devam edecek ve nerede olurlarsa olsunlar sel nedeniyle mahsur kalan ve acilen hayat kurtaran yardıma ihtiyaç duyan tüm insanlara ulaşabilmemizi sağlamak için her türlü çabayı gösterecektir.”

 

Editör: MURAT ÖZER