ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), yayımladığı 17 Şubat Kızıldeniz Raporu’nda 3 gemisavar seyir füzesi, 1 insansız su altı ve 1 insansız deniz aracının imha edildiğini belirtti.

Yunanistan ile 'Pozitif Gündem' toplantısının 6'ncı İstanbul’da gerçekleştirilecek... Yunanistan ile 'Pozitif Gündem' toplantısının 6'ncı İstanbul’da gerçekleştirilecek...

"FÜZELER VE İNSANSIZ DENİZ ARAÇLARI İMHA EDİLDİ"

CENTCOM’dan yapılan açıklamada, “CENTCOM, 17 Şubat saat 15:00 ile 20:00 arasında Yemen'de İran destekli Husilerin kontrolündeki bölgelerde 3 gemisavar seyir füzesi, 1 insansız su altı aracı ve bir insansız eniz aracına karşı savunma saldırılarını başarıyla gerçekleştirdi. Bu, 23 Ekim'de saldırıların başlamasından bu yana Husilerin gözlemlenen ilk insansız su altı aracı kullanımıdır. CENTCOM, Yemen'in Husilerin kontrolündeki bölgelerinde gemisavar seyir füzeleri, insansız su altı aracı ve insansız deniz aracını tespit etti ve bunların bölgedeki ABD Donanması gemileri ve ticari gemiler için yakın bir tehdit oluşturduğunu belirledi. Bu eylemler seyrüsefer özgürlüğünü koruyacak ve uluslararası suları ABD Donanması ve ticaret gemileri için daha güvenli ve emniyetli hale getirecektir” denildi.

Editör: Admin Admin