Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanİtalya Başbakanı Mario Draghi'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetlisi olarak Türkiye’ye gelen İtalya Başbakanı Draghi, ilk olarak Anıtkabir'i ziyaret etti. Başbakan Draghi, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakıp, saygı duruşunda bulundu.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un eşlik ettiği Draghi, beraberindeki heyetle burada fotoğraf çektirdikten sonra Anıtkabir Özel Defteri'ne, "İtalya ve Türkiye, köklü bir dostluk bağıyla birbirine bağlı, ortak bir Akdeniz kimliğine sahip müttefik ülkelerdir. Bu kriz zamanlarında halklarımız arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesi temennisiyle" yazarak imzaladı. Başbakan Draghi, daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşılandı.

Erdoğan ve Draghi, Türkiye-İtalya Üçüncü Hükümetlerarası Zirve Toplantısı'na başkanlık edecek. İlgili bakanların katılımıyla yapılacak zirvede; Türkiye-İtalya ilişkileri tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek, ikili iş birliğinin derinleştirilerek geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacak.

Editör: MURAT ÖZER