Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi B Grubu'nda 5’inci hafta sonunda liderliğini sürdürdü.

UEFA Avrupa Ligi B Grubu 5’inci haftasında Fenerbahçe, Fransa ekibi Rennes ile 3-0 geriye düştüğü maçtan 3-3 berabere ayrıldı. Ülker Stadyumu’ndaki maçta misafir takım her ne kadar üstün oyununu sürdürse de Fenerbahçe geriden gelmesini bildi. Grup lideri olarak başladığı maçtan aynı unvanla ayrılan Fenerbahçe, puanını 11’e yükseltti.

Sarı-lacivertliler bu maçla UEFA Avrupa Ligi’ndeki yenilmezlik serisini de 9 maça çıkardı. Rennes maçı öncesi elemeler de dahil olmak üzere 8 karşılaşmaya çıkan sarı-lacivertliler, 6 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti. Kadıköy’de dün akşam oynanan Rennes maçındaki başarısı ile 3-0 geriden gelmesini bilen Fenerbahçe, sahadan 3-3 beraberlikle ayrılırken serisini de 9 maça çıkarmış oldu.

Fenerbahçe, gruptaki son maçına 3 Kasım’da Polonya’da Dinamo Kiev ile çıkacak.

MEYVELER ALINMAYA BAŞLANDI

Fenerbahçe’de Başkan Ali Koç, 2018 yılında koltuğa otursa da bu sezon yaptığı yapılanmayla emeklerinin meyvelerini almaya başladı. Göreve geldiği dönemden bu yana bir çok konuda önemli işlere imza atan Ali Koç, sportif açıdan başarıdan uzak kalmıştı. Sahada başarı gelmeyince zaman zaman eleştiri oklarının hedefine giren Ali Koç ve yönetimi, bu sezon ligde ve Avrupa’da en iyi başlangıcına da imza attı. Teknik direktör Jorge Jesus, göreve gelmesinin ardından oynattığı futbolla takdir toplarken, her iki kulvarda da zirveden ayrılmadı. Sarı-lacivertliler ligde geride kalan haftalardaki başarısıyla 23 puanı hanesine yazdırdı. Aynı başarıyı Avrupa’da da gösteren Fenerbahçe, geçmişteki sezonları geride bıraktı.

Editör: MURAT ÖZER