Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak seçim başarısı dolayısıyla tebrik etti

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesini kutlayarak, seçim sonuçlarının Türk halkı için hayırlı olmasını diledi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Türk halkının Cumhurbaşkanı Erdoğan’a güvenini bir kez daha ortaya koyduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin yeni dönemde de çok güçlü bir atılım içinde olacağına inandığını ifade etti. 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderdiği tebrik mektubunda Azerbaycan halkının seçimleri büyük bir ilgiyle izlediğini belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki zaferiniz vesilesiyle şahsım ve Azerbaycan halkı adına sizi en içten tebriklerimi sunmaktan memnuniyet duyuyorum” dedi. Kopmaz bağlarla birbirine bağlı Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinin bugün dünyada bir benzerinin olmadığını ifade eden Aliyev, Erdoğan’ı Azerbaycan’a davet etti.
 

Editör: MURAT ÖZER