Kahramanmaraş’ta depremde yıkılan 7 katlı Gülbike Apartmanı’nın enkazında kalan Melike İmamoğlu (42), 222 saat sonra kurtarıldı.

Kahramanmaraş'ta depremde yıkılan Gülbike Apartmanı'nda, arama-kurtarma ekipleri çalışma yaptı.

Enkazda yaşam belirtisi tespit eden Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD, madenciler ve yabancı arama-kurtarma ekipleri seferber oldu.

Yapılan çalışma sonucu girilen enkazda Melike İmamoğlu'na ulaşıldı.

Sağ şekilde bulunan İmamoğlu, enkazdan 222 saat sonra çıkarıldı. İmamoğlu, ekipler tarafından ambulansa taşındı. İmamoğlu'nun yakınları gelen iyi haberle büyük sevinç yaşadı. 

ELİNİ BİR AN OLSUN BIRAKMADILAR

Kahramanmaraş’ta ilk depremde yıkılan 7 katlı Gülbike Apartmanı’nın enkazından 222 saat sonra sağ çıkarılan Melike İmamoğlu’nun (42) kurtarılma anına ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Depremin ardından Bursa’dan bölgeye giden İnegöl Doğal Afetler Arama Kurtarma (İNDAK) ekibi, enkazdan gelen ses üzerine çalışmalarını hızlandırdı. 7 katlı binanın enkazında kalan Melike İmamoğlu ile temas kuran ekipler, elleriyle kazdıkları enkazda yaşam koridoru oluşturdu. Ekipler, 1 saat süren titiz çalışmanın ardından depremin 10’uncu gününde, bugün saat 10.30 sıralarında Melike İmamoğlu’nun enkazdan sağ olarak çıkarmayı başardı. O anlar ekip üyeleri tarafından anbean cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Görüntülerde, ekip üyelerinden birinin Melike’nin enkazın altından uzanan elini bir an olsun bırakmadığı görüldü. İNDAK ekibi, “Fazla enerjini harcama. Seni almadan gitmeyeceğiz, sakin ol. Endişe etmen gereken hiçbir şey yok, panik yapma. Buradayız, seni sağ salim çıkartacağız” diyerek, kurtarma çalışması süresince Melike İmamoğlu ile sürekli olarak konuşarak ona umut verdi.

Depremden 222 saat sonra enkazdan çıkarılan Melike İmamoğlu, sağlık ekiplerine teslim edilirken, İNDAK ekibi mutluluk gözyaşları döktü.

İNDAK ekip şefi Eyüp Köksal, “Kurtarma çalışmasından 1 saat önce sesi duyduk. 1 saat içerisinde kurtardık. Melike İmamoğlu’nun ev ihtiyacı ve eşyalarını biz karşılayıp, ona yeni bir hayat kuracağız” dedi. 

ADANA’DA TEDAVİYE ALINDI

Kahramanmaraş'ta depremde yıkılan Gülbike Apartmanı'nın enkazından 222 saat sonra sağ çıkarılan Melike İmamoğlu, Adana'daki Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde, yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Sağlık durumu iyi olan İmamoğlu'nu ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel ile Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Murat Gündüz ziyaret etti. Geçmiş olsun dileklerini ileten Prof. Dr. Tuncel, "Çok uzun süre sonra enkazdan çıkartılmışsın ama gayet iyi durumdasın maşallah. Çok iyi gidiyor, her şey yoluna girecek. Sana burada en iyi şekilde bakacağız" dedi. Melike İmamoğlu da "Allah razı olsun" demekle yetindi.

'SAG BACAĞINDA DOLAŞIM BOZUKLUĞU OLABİLİR'

Başhekim Prof. Dr. Murat Gündüz ise ezilme sendromu olasılığının yüksek olması nedeniyle yoğun bakımda tedavisinin yapıldığını belirterek, "Bize getirildiğinde bilinci acıktı, solunum düzenliydi. Açlık ve susuzluğa bağlı bazı sıkıntıları var. Ancak ciddi bir sorunu gözükmüyor. Sağ bacağında dolaşım bozukluğunda kaynaklı olabileceğini düşündüğümüz bir durum var, inceliyoruz. Ezilme sendromu olasılığı yüksek olduğundan yoğun bakımda tedavisine devam ediyoruz" diye konuştu. (DHA)

Editör: MURAT ÖZER