MSE tarafından tasarlanan Amber Lagoon Villas projesi, mimarlık dünyasının konaklama sektöründeki en prestijli ödüllerinden biri olan LIV Hospitality Design Awards’da “Living Space/Resort-Luxury” kategorisinde ödül almaya hak kazandı.

Space Architects and Designers Londra’da ödülünü aldı... Space Architects and Designers Londra’da ödülünü aldı...

HÜRAY ERK - KAĞAN ERK 

LIV HOSPITALITY DESIGN AWARDS’TAN MSE'YE ÖDÜL!

Türkiye’de ve yurtdışında birçok farklı ölçekte mimari ve iç mimari projeye imza atan Kağan Erk ve Hüray Erk liderliğindeki MSE, iç mimari tasarımını üstlendiği, Antalya, Belek’teki Amber Lagoon Villas ile LIV Hospitality Design Awards 2023'te “Living Space/Resort-Luxury” kategorisinde ödüle layık görüldü.

Ağırlama sektöründe mimari ve iç mimari alanda dünyanın en saygın ödüllerinden biri olan LIV Hospitality Design Awards, "Living Space" ve "Eating Space" ana kategorilerinde birçok aday arasından en nitelikli projeleri belirlemeyi hedefliyor.

Yarışmanın amacı, dünyanın farklı yerlerinden tasarım ve mimarlık topluluklarını bir araya getirerek, mimarlık ve iç mimarlık sektörlerindeki güncel bakış açılarını ve yenilikçi yaklaşımları sergilemek. Bu yıl 53 ülkeden katılım yapan 450 profesyonelin başvurularını değerlendiren jüri heyeti yılın en iyi konaklama ve gastronomi mekanlarını belirledi.  

MSE imzalı Amber Lagoon Villas, “Living Space/Resort-Luxury” kategorisinde yarışan ve ödül kazanmaya değer görülen projelerden biri olma başarısını gösterdi. 

İç mimari projesi MSE tarafından tasarlanan Regnum Carya bünyesindeki Amber Lagoon Villaları, misafirlerini günlük rutinlerinden uzaklaştıran keyifli bir atmosfer sunuyor. Projenin “Lagün Villaları” bölümünde bir oda ve bir yaşam alanından oluşan 44 villa ile iki oda ve bir yaşam alanlı 15 villa olmak üzere 59 premium villa bulunuyor. Ayrıca Amber Lagoon Villaları’nda masaj odaları, fitness merkezi, sauna ve Türk hamamı içeren bir spa alanı ve teraslı bir yemek alanı da mevcut. 

Amber Lagoon Villaları’nda insanların ruh ve beden sağlığı ön planda tutulduğu için pandemi, tasarım kurgusunda önemli bir rol oynamış. Göçebe yaşam tarzı, doğanın ve doğal öğelerin kullanımı fikirleri de proje boyunca tasarımın şekillenmesine yardımcı olmuş. Doğal malzemelerin tercih edilmesi projenin tasarım fikrini destekleyerek duyusal deneyimin zenginleştirilmesine olanak sağlamış.

KÜNYE: 

Proje Adı: Amber Lagoon Villaları

Proje Yeri: Belek, Antalya 

İç Mimari Proje Ofisi: MSE 

Proje Yılı: 2023

İşveren: Carya Turizm Yatırımları A.Ş.

Arsa Alanı: 55.000 m2

MSE (METEX STUDIO ERK) HAKKINDA: 

2016 yılında Kağan Erk, Hüray Erk ve Sinan Kafadar ortaklığıyla kurulan Metex Studio Erk, mimari ve iç mimari alandaki bütüncül ve paylaşıma açık tutumu, danışanlarının gereksinimlerine olan duyarlılığı, fayda odaklı süreç yönetimi ve ölçek gözetmeksizin sunduğu özverili yaklaşımıyla öne çıkar. Bilgi birikimi ve deneyiminin ışığında, mimari ve iç mimari projelerinin her evresinde kapsamlı değerlendirmeler ve eşsiz çözümler geliştiren Metex Studio Erk, yaratılan proje kimliğinin, projenin her aşamasına işlenmesini sağlarken kıdemli mimar ve iç mimarlardan oluşan ekibiyle, projenin konumundan yer alacak sanat eserinin belirlenmesine uzanan süreçte tasarım dilinin bütünlüğünü korumayı hedefler. Danışanlarına 20 yılı aşkın tecrübesiyle mimari ve iç mimari hizmetleri bir arada, güvenebilecekleri tek bir adresten alma avantajını sağlar.

Editör: Admin Admin