Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak ve Türkiye’nin Budapeşte Büyükelçisi Gülşen Karanis Ekşioğlu, Macaristan’a dönen arama-kurtarma ekiplerini dün ağırlayarak kendilerine teşekkür etti. Arama-kurtarma köpeklerineKahramanımız’ yazılı tasma hediye edildi.



Macaristan’dan 6 Şubat depremleri sonrasında Türkiye’ye gelen profesyonel kentsel arama-kurtarma ekiplerinin yanı sıra aralarında bulunan Pest ilinden gönüllü ekipler, kademeli olarak ülkelerine döndü.

Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak ve Türkiye’nin Budapeşte Büyükelçisi Gülşen Karanis Ekşioğlu, ekipleri ve beraberindeki arama-kurtarma köpeklerini Sandor Sarayı’nda ağırlayarak teşekkür etti.

MACARİSTAN, İLK YARDIMA KOŞANLAR ARASINDA

Tören, depremlerde hayatını yitirenler anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Cumhurbaşkanı Novak, Macar ekiplere hitaben yaptığı konuşmada Türkiye'deki doğal afet sırasında fedakar ve insanüstü çalışmalarına duyduğu saygıyı dile getirdi. Cumhurbaşkanı Novak ilk anda trajedinin büyüklüğünün görülmediğini ancak facianın boyutu anlaşıldığı anda yardıma ilk koşan ülkelerden birinin Macaristan olduğunu vurguladı.

‘İŞTE KARDEŞLİK BUDUR’

Macar ekiplere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşekkürlerini ileten Türkiye’nin Budapeşte Büyükelçisi Ekşioğlu, “Geçen hafta heyecanla haber beklerken biz evde ağlıyorduk, siz felaketin olduğu yerdeydiniz, sevindirici haber gelince biz de sizlerle birlikte sevindik. İşte kardeşlik budur” dedi. Cumhurbaşkanı Novak ve Büyükelçi Ekşioğlu ekibe eşlik eden arama-kurtarma köpeklerine de teşekkür etti ve köpeklere ‘Kahramanımız’ yazılı tasma hediye edildi.

'TEŞEKKÜR EDERİZ' YAZILI PANKART

Pest ilinden gelen gönüllü arama-kurtarma ekipleri, döndüklerinde çalıştıkları binanın girişine asılan ve üzerinde kendilerine hitaben yazılmış mesajların bulunduğu pankartı görünce duygulandıklarını ifade etti.

Pankartın üzerinde Türkçe ‘teşekkür ederiz’ mesajı da yer aldı. Geçen hafta onlarca kişiyi enkazdan kurtaran ve 167 kişiden oluşan Macar profesyonel ve gönüllü ekibe, 29 arama-kurtarma köpeği eşlik etti.

Editör: MURAT ÖZER