Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Paniğe neden olan deprem, çevre illerde de hissedilirken, kentte bazı hasarlı binaların yıkıldığı bildirildi. 

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin ardından 11 ili etkilendiği bölgede artçılar sürerken, bir deprem haberi daha geldi. Merkez üssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan 5.6 büyüklüğünde deprem yaşandı. AFAD'ın verilerine göre, saat 12.04'te meydana gelen deprem, 6.96 kilometre derinlikte gerçekleşti. Paniğe neden olan deprem, çevre illerde de hissedildi.  İl merkezinde hasarlı bir binanın yıkıldığı, Yeşilyurt ilçesinde de ağır hasarlı bazı binaların yıkıldığı belirtilirken, şu ana kadar can kaybı bilgisi gelmediği bildirildi.

AFAD: YIKILAN BİNALAR OLDUĞU TESPİT EDİLMİŞTİR

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başklanlığı'ndan Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi merkezli 5.6 büyüklüğündeki depreme ilişkin yapılan açıklamada, "Deprem sonrasında, saha tarama çalışmaları sonucunda yıkılan binalar olduğu tespit edilmiş olup, arama kurtarma ekiplerimiz bölgeye hızlıca sevk edilmiş ve çalışmaya başlamışlardır. Deprem sonrası bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi; riskli binaların etrafında bulunulmaması önem arz etmektedir" denildi. 

BAKAN ÖZER: 22 BİNAMIZ YIKILDI

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Malatya'de saat 12.04'te meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde ilk beliremeleregöre 22 binanin yıkıldığını belirterek, 20 kişinin de hastanelere kadırıldığını, 5 kişinin de enkazlardan kurtarıldığını açıkladı

FUAT OKTAY: HASARLI BİNALARDAN UZAK DURUN

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Malatya Yeşilyurt’ta meydana gelen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Vatandaşlarımızdan hasarlı binalardan uzak durmalarını rica ediyoruz. Ekiplerimiz tarama çalışmalarına devam etmektedir" ifadelerine yer verdi.

ÇÖKEN BİNANIN ENKAZINDA KALAN 1 KİŞİ KURTARILDI 

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde, Zaviye Mahallesi Tevfik Temelli Caddesi 27'nci Sokak'taki apartman yıkıldı. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki ilk depremde yan yatan bina, bu depremle çöktü. Kahramanmaraş depreminin ardından apartmandan ayrılan 70 yaşlarındaki Ali Şahingil, bugün eşyalarını almak için binaya girdi. Depreme yakalanan Şahingil, enkaz altında kaldı. Arama- kurtarma ekipleri, yaptıkları çalışma sonucu Şahingil'e ulaşarak enkazdan sağ çıkardı. Ali Şahingil, sağlık görevlilerince ambulansla hastaneye kaldırıldı. 

ELAZIĞ'DA DEPREM ANLARI GÜVENLİK KAMERASINDA

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, Diyarbakır, Elazığ ve Mardin’de de hissedildi.

Depremle birlikte insanlar binalardan dışarı çıkarken, Elazığ’da yerel bir televizyon kanalının çalışanlarının depremle birlikte bina dışına koşma anları güvenlik kamerasına yansıdı.

BAKAN KOCA: 103 VATANDAŞIMIZ YARALANDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Malatya'da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde 103 vatandaşımız yaralandı. Sağlık kurumlarımızda tedavi altına alınmış durumdalar. Yaralılardan 6'sı ameliyatta, 3'ü yoğun bakımda. Her birine acil şifa, Malatya halkına ve milletimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" dedi. 

5 ADRESTE ARAMA-KURTARMA ÇALIŞMASI

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem sonrası 5 farklı adreste arama- kurtarma çalışması yürütülüyor. 1 kişinin yaşamını yitirdiği, 110 kişinin de yaralandığı depremde, ilk belirlemelere göre, 29 bina yıkıldı. En çok yıkımın ise Yeşilyurt ve Battalgazi ilçelerinde olduğu öğrenildi.

1 KİŞİ KURTARILDI

Battalgazi ilçesi Zafer Mahallesi'nde ağır hasarlı Buhara Apartmanı'nın bir bölümü yıkıldı.

Tamamının yıkılma tehlikesi olan binanın enkazında kalan 1 erkek kurtarılırken, 1 erkek için de arama kurtarma çalışması sürüyor. (DHA)

EKİPLER BEDİH’İ ARIYOR 

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depreme Bedih Kış (29), eşyalarını almak için girdiği 5 katlı Buhara apartmanında yakalandı. 1 kişinin enkaz altından çıkarıldığı apartmanında Bedir için arama kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler Gürbüzbey apartmanında ise tedbir amaçlı arama kurtarma çalışması başlattı. 

Öte yandan kent genelinde ise 30 bina çöktü, 1 kişi yaşamını yitirirken 119 kişi de yaralandı.

GÜRBÜZBEY APARTMANI'NDA ÇALIŞMA SONA ERDİ

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde çöken, yapılan incelemede ısı alınan Gürbüzbey Apartmanı’nda arama-kurtarma çalışması bitti. Isının, kalorifer peteğinden kaynaklandığı belirtildi.

Aynı depremde yıkılan Buhara Apartmanı’nın altında kalan Bedih Kış'ın (29) çıkarılması için ekiplerin arama kurtarma çalışması ise sürüyor. (DHA)


 

Editör: MURAT ÖZER