İngiltere Dışişleri Bakanlığı’nın Rusya’da basın özgürlüğü ile ilişkili yaptığı kinayeli sosyal medya paylaşımına Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yine kinayeli yanıt geldi.


İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Rusya’da basın özgürlüğünün kaybolduğunu kinayeli bir şekilde ifade ederek sosyal medya paylaşımında bulundu. Paylaşımda, “Rusya’da basın özgürlüğü” ifadesinin tekrar ettiği ancak her tekrar edişte bir hafin silindiği ve en sonunda kaybolduğu görüldü.



Rusya Dışişleri Bakanlığı ise İngiltere’nin paylaşımını alıntılayarak İngiltere’de gözaltına alınan Wikileaks’in kurucusu Julian Assange’ın fotoğrafını paylaştı.

Assange, hükümetlere ait gizli bilgi ve fotoğrafları yayımlayan Wikileaks'i 2006 yılında kurdu ve 2010'da ABD askerlerinin Irak'ta bir helikopterden ateş açarak sivilleri öldürdüklerini gösteren görüntüleri yayınladıktan sonra dünya çapında ünlendi. Julian Assange, 7 yıl boyunca Londra'daki Ekvador Büyükelçiliği'nde yaşadıktan sonra 2019'da İngiliz polisi tarafından cinsel taciz gibi çeşitli suçlamalardan gözaltına alınıp tutuklanmıştı.    

Editör: MURAT ÖZER