Tayvan’ın doğusundaki Hualien bölgesinde meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremde can kaybı 7’ye yükseldi. Yaralı sayısının 736 olarak açıklandığı depremde 77 kişinin de kurtarılmayı beklediği duyuruldu.

Tayvan Meteoroloji Ajansı (CWA), ülkenin doğusunda yerel saatle 07.58’de meydana gelen depremin büyüklüğünü 7,2 olarak açıklarken, ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu (USGS) depremi 7,4 olarak duyurdu.

CWA’dan paylaşılan verilere göre büyük depremin ardından çok sayıda 4,0 üzeri artçı deprem de meydana geldi.

Tayvan medyası, depremde yaşamını yitirenlerin sayısının 7’ye yükseldiğini duyurdu. Haberde, 736 kişinin yaralandığı ve 77 kişinin de kurtarılmayı beklediği ifade edildi. Öte yandan ülke genelinde 28 binanın yıkıldığı açıklandı. Arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

JAPONYA’DAN DESTEK AÇIKLAMASI

Japonya Başbakanı Fumiyo Kişida, Tayvan halkına başsağlığı dileyerek destek olma taahhüdü verdi. Kişida, “Tayvan'ın doğusunda büyük bir depremin meydana geldiğini ve büyük hasara yol açtığını duymaktan derin üzüntü duyuyorum. Depremden etkilenenlere en içten taziyelerimi ifade etmek isterim. Japonya, denizin ötesindeki komşumuz Tayvan'a zor zamanlarında gereken her türlü yardımı sağlamaya hazırdır” dedi.

Tayvan Devlet Başkanı Tsai Ing-wen ve Tayvan Başbakanı Chen Chien-Jen, epremin ardından oluşturulan Afet Komisyonu’nda açıklama yaptı. Liderler, artçı depremlerin devam edeceğini, dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

TAYVAN'DAKİ DEPREMDE ÖLÜ SAYISI 9'A YARALI SAYISI İSE 821'E YÜKSELDİ

Tayvan medyası ülkenin doğusundaki Hualien bölgesinde meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremde can kaybının 9’a yaralı sayısının ise 821’e yükseldiğini duyurdu.

Yunanistan ile 'Pozitif Gündem' toplantısının 6'ncı İstanbul’da gerçekleştirilecek... Yunanistan ile 'Pozitif Gündem' toplantısının 6'ncı İstanbul’da gerçekleştirilecek...

Haberlerde 127 kişinin ise kurtarılmayı beklediği ifade edildi.

Editör: MURAT ÖZER