TBMM Genel Kurulu'nda, ekonomik düzenlemeler içeren, 'Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri başladı.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan Başkanlığı'nda toplandı. Genel Kurul'da, gündem dışı konuşmaların ardından, grup başkanvekilleri gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

'KURAMAZLAR DEDİLER'

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, İYİ Parti'nin, 5'inci kuruluş yıl dönümünü idrak ettiklerini ve 'kuramazlar' denildiğini belirterek, "Her türlü engel aşılarak, büyüyerek devam etti. Zorluklar aşıla aşıla, bariyerler devrile devrile aziz milletimizin teveccühü elde edildi, milletimizin gönlünde yer ederek Türkiye Büyük Millet Meclisinde temsil edilen güçlü bir siyasi parti konumuna gelindi. İYİ Parti, Türkiye'den gitmek isteyen gençlere, alım gücü azalan ve ekonomik sıkıntılarla boğuşan emekçilere, memura, işçiye, çiftçiye, esnafa yani toplumun tüm kesimlerine umut olmuştur" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül de, 26-27 Eylül 2022 tarihinde Türk Dünyası Kültür Başkenti Bursa'da Türk Dünyası Ortak Alfabe Çalıştayı düzenlendiğini hatırlatarak, "Çalıştayda, Türk Devletleri Teşkilatı üyesi Türk Cumhuriyetlerinden gelen bilim adamları ortak alfabe konusunda bildiriler sunmuş ve 'Ortak Alfabe Komisyonu' kurulması kararlaştırılmıştır. Bu kapsamda 20 Ekim 2022'de Türk devletlerinin ortak bir alfabeye geçmesi ve dilde birlik sürecinin hızlandırılması amacıyla Ortak Alfabe Komisyonu kurulmuştur. Bu karar dilde, fikirde ve işte birlik ülkümüz adına atılmış son derece önemli ve isabetli bir adımdır" ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ise AK Parti iktidarlarının politikalarını eleştirerek, "Tarihimizin en büyük işsizlik, istihdam, hayat pahalılığını bize yaşatanlar Cumhuriyetin başarısını gölgelemeye çalışıyor. Erdoğan'ın en büyük itirafı AKP'nin eğitim ve kültür alanındaki başarısızlığıdır, itiraf edemediği ikinci başarısızlığı da ekonomidir" dedi.

'ERDOĞAN, TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE HEDEFİNİ GERÇEKLEŞTİREN LİDER OLARAK TARİHE GEÇMİŞTİR'

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde AK Parti'nin tarihi başarılara imza attığını vurgulayarak, "80 yıllık Cumhuriyet dönemimizde yapılan büyük eserler ve hizmetlerin 20 yılda beş mislini, on mislini bu millete hizmet ve eser olarak kazandıran Sayın Recep Tayyip Erdoğan işte bu istiklali, tam bağımsız Türkiye hedefini gerçekleştiren lider olarak tarihe geçmiştir. AK Parti de yirmi yıllık iktidarları döneminde bu milletin bütün fertlerini; Türk, Kürt, Alevi, Sünni, başı açık, başı örtülü, herhangi bir ayrıma tabi tutmaksızın kucaklayarak, kuşatarak birlik ve beraberlik içerisinde sessiz devrimleri gerçekleştirerek büyük özgürlükler devrimini gerçekleştirmiştir. Bu kalkınma eser ve hizmet siyasetini de demokrasiyle taçlandırarak Cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılma hedefini hakikaten kuvvetlendirmiştir" diye konuştu.

GRUP ÖNERİLERİ 

Öte yandan Genel Kurul'da, CHP, İYİ Parti ve HDP'nin grup önerileri reddedildi. AK Parti'nin, gündemdeki konuların öne çekilmesi ile ilgili grup önerisi görüşülerek kabul edildi. Genel Kurul'da, kabul edilen AK Parti grup önerisine göre; ekonomik düzenlemeler içeren kanun teklifinin görüşmelerine geçildi. (DHA)

Bu haber DHA’nın abonelerine gönderdiği içerik doğrultusunda yayınlanmıştır. haberchannel.com editörleri bu habere herhangi bir editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.

Editör: MURAT ÖZER