Turkcell, Hatay, Kahramanmaraş ve Gaziantep’te toplam 11 lokasyonda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri düzenliyor. Eğitici ve eğlendirici birçok aktivitenin yer aldığı ‘Çadırkent Etkinlikleri’nde çocuklar çocuklar çadır sinemalarda film izledi.

Turkcell, afetler sonucunda büyük hasar alan bölgede #UnutmakYok sloganıyla başlattığı ‘Gönül Bağı Projeleri’ne devam ediyor. ‘Bura bizim memleket’ diyerek bölgeyi iyileştirmek amacıyla ‘Gönül Bağı Projeleri’ni başlatan Turkcell, istihdamdan üretime, sanattan eğitime bölgede pek çok alanda çalışmalar yürüttüğünü açıkladı. Şirket, çocuklara yönelik ‘Çadırkent Etkinlikleri’ kapsamında da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı depremzede çocuklarla kutladı.

BİR AYDA 20 BİN ÇOCUĞA ULAŞILDI

Her lokasyonda gün boyu süren etkinliklerde Turkcell, ekosistemindeki tüm markaların imkanlarıyla çocuklara keyifli anlar yaşattı.  TV+ ekiplerinin pedagoglara danışarak seçtikleri filmler, kurulan çadır sinemalarında çocuklar için gösterime girdi. Pasaj tarafından sağlanan boyama defter ve kalemleriyle ise çizgi roman kahramanlarıyla birlikte boyama aktiviteleri yapıldı. GAME+ ile tablet üzerinden oyunlar oynayan çocuklar, fizy ile müzik eşliğinde bisikletle pedal çevirerek sağlıklı içecekler hazırladı. Ayrıca eğitmenler eşliğinde özel hazırlanmış parkurda çocuklara temel bisiklet eğitimi de verildi.

Çadırkent etkinliklerine, Turkcell Akademi tarafından psikolojik danışmanlık eğitimi alan 22 kişilik ekip de destek verdi. Bir yanda çocuklara aktivitelerin heyecanı yaşatılırken diğer yanda patlamış mısır ve meyve suyu ikramları yapıldı, çeşitli oyuncaklar hediye edildi. Ayrıca Çadırkent Etkinlikleri kapsamında çocukların aileleri de unutulmadı. Yaklaşık 15 bin aileye hijyen seti ulaştırıldı.

Editör: MURAT ÖZER