Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Kakhovka barajının yıkılması sonrası selin meydana geldiği Herson’u ziyaret etti.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, resmi Telegram hesabından yaptığı paylaşımda, “Herson'da insanların sel bölgelerinden tahliye edildiği bir geçiş noktasını ziyaret ettim. Görevimiz hayatları korumak ve insanlara mümkün olduğunca yardım etmektir.

Zelenski, 'Sumy' bölgesinde görev yapan askerleri ziyaret etti Zelenski, 'Sumy' bölgesinde görev yapan askerleri ziyaret etti

Kurtarma ekiplerine ve gönüllülere teşekkür ediyorum. Bu çalışmaya katılan herkese teşekkür ediyorum.

Hasarın hesaplanması ve afetten etkilenen sakinlerin zararlarının karşılanması için fon ayrılması ve Herson bölgesindeki kayıpların telafi edilmesi ya da işletmelerin yeniden konumlandırılması için bir program geliştirilmesi önemlidir” dedi.

SAĞLIK TESİSİNDE VATANDAŞLARLA SOHBET ETTİ

Ukrayna Başkanlık Ofisi tarafından ziyarete ilişkin yapılan açıklamada, Zelenski’nin Herson bölgesine gerçekleştirdiği çalışma ziyareti kapsamında Kakhovka HES barajının yıkılmasıyla ortaya çıkan acil durumun sonuçlarının giderilmesi, sular altında kalan bölgelerde yaşam desteğinin organizasyonu ve bölgenin ekosisteminin restorasyonuna ilişkin bir koordinasyon toplantısı düzenlediği aktarıldı.

Zelenski’nin, hasarın adil bir şekilde hesaplanması ve afetten etkilenen sakinlerin zararlarının karşılanması için fon tahsis edilmesi talimatını verdiği belirtildi.

Öte yandan Zelenski’nin Herson’da bir sağlık tesisini ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet edip, sağlık durumları hakkında bilgi aldığı belirtildi. Tahliye noktalarından birini de ziyaret eden Zelenski’nin, tahliye tedbirleri için kullanılan ekipmanları incelediği ve kurtarma ekipleri ile gönüllülerin çalışmalarını gözlemlediği ifade edildi.

Editör: MURAT ÖZER