Ukrayna merkezli yardım kuruluşuSave Ukraine’den yapılan açıklamada, “Ruslar tarafından Herson ve Harkiv bölgelerinden kaçırılan çocuklar, aylarca ayrı kaldıktan sonra aileleriyle yeniden bir araya geldi” denildi. Açıklamada, 31 çocuğun kurtarıldığı ifade edildi.

Ukrayna merkezli yardım kuruluşu Save Ukraine, ailesinden ayrı kalan 31 çocuğun ülkeye döndüğünü duyurdu. Save Ukraine’nin kurucusu Mykola Kuleba, “Ruslar tarafından Herson ve Harkiv bölgelerinden kaçırılan çocuklar, aylarca ayrı kaldıktan sonra aileleriyle yeniden bir araya geldi. Şu anda güvendeler ancak psikolojik ve fiziksel iyileşmeye ihtiyaçları var. İşgal altındaki bölgelerden Ruslar tarafından kaçırılan 31 Ukraynalı çocuğa evlerine hoş geldiniz diyoruz. Bu, Rusya'nın geniş çaplı bilgilendirme kampanyası nedeniyle önceki kurtarma görevleri arasında en zorlu olanıydı” ifadelerine yer verdi.

ICJ, PUTİN HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI

Uluslararası Ceza Mahkemesi (ICJ), 17 Mart’ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında, ‘çocukların, yasadışı şekilde Ukrayna’dan sınır dışı edildiği ve Rusya topraklarına nakledildiği’ gerekçesiyle tutuklama kararı çıkarmıştı. Rus tarafı, mahkemenin bu kararının bir önemi olmadığını belirtmişti.

Editör: MURAT ÖZER