Dünyanın en ünlü Rus şeflerinden Michelin yıldızlı Anatoly Kazakov, Be Premium Bodrum içinde yer alan Notias Restaurant’da menüsünü lezzet tutkunları ile buluşturmaya başladı.

ESRA  - SADETTİN CESUR

Sadettin-Esra Cesur, Ebru Akel , Özge Özder gibi Cemiyet ve sanat dünyasından birçok ismin yanı sıra, ünlü Türk şefler Somer Sivrioğlu ve Mehmet Yalçınkaya da Kazakov’un menüsünü deneyimlemek için Bodrum’daydı. 

EBRU AKEL 

Kariyerinde pek çok ödülü barındıran genç şef, 2020'in başında, Rusya'daki kök bitkilerinin alternatif tarihi hakkında yeni bir tadım menüsü "The Roots"u başlattı.

ÖZGE ÖZDER

Anatoly Kazakov, Dünyanın en iyi 50 restoranı arasında bulunan Moskova’daki Selfie Restaurant şefi olarak Rusya genelinde yaklaşık 20 çiftçiyle çalışıyor. Meyve, sebze, et, kümes hayvanları, nadir mantarlar ve otlar Selfie mutfağı için özenle seçiliyor. Kazakov bu özel menüsü için yılda iki kez çiftçiler ile restoranda bir araya geldiklerini belirterek “Birlikte akşam yemeği hazırlıyoruz ve bizim için yetiştirebilecekleri ilginç ürünleri tartışıyoruz. Mevsimlik bir ürün takvimi oluşturup, bunların ne kadarını büyütmemiz gerektiğine karar veriyoruz.” dedi. 

VELİ BAYRAKTAR - ANTOLY KAZAKOV - VOLKAN GÖKAY

Dünya mutfağına, tutkuları ve özgünlükleriyle yön vermiş Michelin yıldızlı şeflerini tüm yaz boyunca misafirleri ile buluşturmaya devam edecek olan otel grubunun Satış ve Pazarlama Koordinatörü Volkan Gökay, ‘Be Premium Bodrum'u Bodrum turizminde farklı bir noktaya getirmek için yaptığımız çalışmalarımız sürüyor. Türkiye’de ilk defa yapılan bu organizasyonda dünyaca ünlü, kendi mutfaklarında fark yaratmış 5 değerli Michelin yıldızlı şefi ağırlayacağız. Bu büyük organizasyonla; hem Türkiye turizmine, hem de Bodrum'un gastronomi merkezi olarak gelişmesine katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz’ dedi. 

MEHMET ÖZER - SOMER SİVRİOĞLU - GÖKMEN SÖZEN - MEHMET YALÇINKAYA - VELİ BAYRAKTAR

Sözen Grup işbirliği ile gerçekleşen bu etkinlik kapsamında; Anatoly Kazakov’nun muhteşem menüsü 1 Ağustos tarihine kadar misafirlerin beğenisine sunulurken, 1 Ağustos’tan itibaren İtalya’dan iki Michelin yıldızlı Anthony Genovese, 15 Ağustos’ta Almanya’dan üç Michelin yıldızlı Thomas Bühner ve Eylül ayında da Japonya'dan bir yıldızlı Yoji Tokuyoshi, Notias Restaurant’da menülerini misafirlerin beğenisine sunacaklar.

SOMER SİVRİOĞLU - MEHMET YALÇINKAYA

Editör: MURAT ÖZER