AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "31 Mart seçimlerinin partimize dönük olarak mesajlarını en net, en derinlemesine bir şekilde okuyacağımızı, ele alacağımızı ifade ediyoruz" dedi.

AK Partili Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında AK Parti Genel Merkezinde gerçekleşen Merkez Yürütme Kurulu toplantısı devam ederken, basın toplantısı düzenledi. Çelik, MYK'nın seçim sonuçlarını ve seçim sürecini değerlendirmek üzere toplandığını belirterek, "Seçimler tabii ki demokrasi tarihimize yakışan bir olgunlukla ve demokrasi geleneğimize yakışan bir çerçeve içerisinde geçmiştir. Bu sürece emek veren herkese teşekkür ediyoruz. Herkesin çok büyük katkısı var. Milli iradeye sahip çıkan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

AK PARTİ'Lİ ÇELİK: "31 MART SEÇİMLERİNİN MESAJLARINI DERİNLEMESİNE OKUYACAĞIZ"

Çelik, Türkiye’nin genel seçim ve yerel seçim olarak önemli bir seçim sürecini tamamladığını ifade ederek şöyle konuştu:

"Bu çerçevede demokrasimizin vazgeçilmez unsuru olan seçimler neticesinde seçilen herkesi, hangi partiden olursa olsun, il, ilçe belediye başkanlarını, belediye meclis üyelerini, il genel meclis üyeleri, muhtarları ve azaları tebrik ediyoruz, görevlerinde başarılar diliyoruz. Her seçim demokrasi şölenidir. Milletimizin sandık yoluyla kendisini ifade etmesi, sandık yoluyla merkezi hükümeti ve yerel yönetimleri seçebiliyor olması Türkiye’nin en büyük gücüdür. Türkiye’yi yöneten unsur; demokrasidir, sandıktır. Bu da bizim en büyük gücümüz olmaya devam etmektedir. Tabii ki her seçimin ayrıca demokrasimizin şöleni olmasının yanı sıra demokrasimizi kökleştiren, kurumsallaştıran bir yanı da vardır. Bütün bu kökleştirme ve kurumsallaştırma neticesinde demokrasimiz bir kere daha bu seçimler vasıtasıyla güç kazanmıştır, demokrasimiz bir kere daha kökleşmiştir. Ve sonuç olarak kazanan demokrasinin gerçek sahibi olan milletimiz ve vatandaşlarımız olmuştur."

'MİLLETİN SESİNİ DİNLEYEN BİR SİYASİ ANLAYIŞA SAHİBİZ'

Çelik, vatandaşların siyaset kurumuna dönük, takdir ve uyarılarını sandık yoluyla gerçekleştirdiklerine işaret ederek, "Vatandaşlarımızın sandık yoluyla verdiği bu mesajlar takdir ve uyarılarını bu şekilde gerçekleştirmeleri Türkiye’nin, Türkiye Yüzyılı’na doğru ilerlerken şimdiye kadar olduğu gibi en büyük gücü olmaya devam edecektir. Bu çerçevede 31 Mart seçimlerinin partimize dönük olarak mesajlarını en net, en derinlemesine bir şekilde okuyacağımızı, ele alacağımızı ifade ediyoruz. Her seçimde olduğu gibi 31 Mart seçimleri de önümüzdeki dönemde izleyeceğimiz ve üreteceğimiz siyasetler açısından bir dönüm noktası olacaktır. Şimdiye kadar bu seçimle birlikte 18 kez milletin huzuruna çıktık. Ve milletimizin her zaman teveccühü ile karşılaştık. Şimdiye kadar gösterilen bütün teveccühlere şükranlarımızı arz ediyoruz. Bu seçimde yüksek teveccüh gösterilen yerlerde daha iyisini yapmak için, bu teveccühe layık olmak için elimizden gelen gayreti çok güçlü bir şekilde göstereceğiz. Tabii arzu etmediğimiz sonuçların olduğu, arzu ettiğimiz sonuçlara ulaşamadığımız yerler var. Bu yerlerle ilgili olarak da verilen mesajı, sonucun niçin böyle olduğunu, milletimizin değerlendirmesinin neden böyle gerçekleştiğini bütün boyutlarıyla, derinlemesine ele alacağız. Çünkü biz; milletin kurduğu bir partiyiz, milletin var ettiği bir siyasi hareketiz. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak sadece iktidara gelirken ya da yönetime gelirken milletin sesini dinleyip, yönetime geldikten sonra başka seslere kulak açan değil, milletimizin yetki verdiği bütün süreç boyunca da sadece milletin sesini dinleyen bir siyasi harekete ve siyasi anlayışa sahibiz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı.... Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı....

'VATANDAŞIMIZIN MESAJI YOL HARİTAMIZDIR'

Çelik, siyasi partileri var edenin millet olduğuna inandıklarını belirterek, "Biz hep şunu söyledik; ‘AK Parti’miz millet tarafından kurulmuştur, tabelasını biz astık, sahibi millettir.' Dolayısıyla milletimizin, vatandaşımızın her zaman verdiği mesaj aslında bizim için bir yol haritasıdır. Bütün seçim sonuçları, bütün illerde, ilçelerde, beldelerde, en ufak bir birimde, mahallelerde ve sandık bazlı olarak her bir sandıkta ele alınarak milletimizin verdiği mesajın iyi bir şekilde partimiz tarafından anlaşılması, içselleştirilmesi ve bunun siyaset üretimimize yol gösterme bakımından bütün birimlerimiz çalışmalarını yapmaya başlamıştır. Burada kuşkusuz esas olan her zaman AK Parti açısından sokağın sesini en doğru şekilde dinlemektir. Bununla ilgili bizim yıllar içerisinde yaptığımız çalışmalar vardır. Bütün bu çalışmalarla birlikte sicil amirimizin vatandaşımız olduğu bilinciyle, bize not verecek yegane demokratik merciin vatandaş olduğunu bilmemizin bilinciyle bu çalışmaları sürdürürüz. Ve biz vatandaşımız irade gösterdiği zaman buna teslim oluruz, bunu büyük bir hürmetle karşılarız, buna dönük olarak herhangi bir itirazımız ve eleştirimiz olamaz" dedi.

'İL SEÇİM KURULU YETKİLİ'

Çelik, Van'da DEM Parti adayı Abdullah Zeydan'ın arkasından seçimi 2'nci tamamlayan AK Parti adayına mazbata verilmesi kararına ilişkin soru üzerine, "Bu konu il seçim kurulunun takdirinde olan bir konu. Yasal mevzuatla ilgili bir konu. Memnu hakların iadesi konusunda bu gereken şartların yerine gelmemesi sebebiyle il seçim kurulu böyle bir karar almış. Dolayısıyla bu siyasi alanın müdahale ettiği, hükümet alanının müdahale edebileceği bir alan değil. Yani onlar böyle bir şeyi ifade ediyorlar; ama doğrudan memnu hakların iadesiyle ilgili şartların yerine gelmemesiyle ilgili bir konu. Burada il seçim kurulu yetkili. Daha sonra da YSK en nihai karar merci olarak yetkili. Dolayısıyla konu hukuki bir konu. Şimdi burada itiraz edeceklerse yapacakları itiraz mekanizmaları bellidir. Seçim sistemimiz her türlü itiraz mekanizmasını düzenlemiştir. Sistemin bir sürü güvenlik sibobu vardır, tam olarak ortaya çıkması için. Hukuken haklılarsa zaten sonuç onların arzu ettiği gibi olacaktır. Ama hukuken haklı değillerse de seçilme şartları yerine gelmemişse dolayısıyla buna da herkesin saygı göstermesi gerekir" ifadelerini kullandı. (DHA) 

Editör: Admin Admin